top of page

  NIEUWSBERICHTEN   (ARCHIEF)

Anchor 1
Anchor 2
Anchor 3
Anchor 4
Anchor 5

Afgelopen weekend werden er in Eindhoven en Valkenswaard twee beslissingswedstrijden gespeeld voor de NRB senioren competitie 2019. Deze wedstrijden waren nodig omdat na de reguliere competitie RC de Lichtstad en VRC/Brunssum beiden met een gelijk aantal punten bovenaan waren geëindigd. Zaterdagavond kwamen beide teams tegen elkaar in actie in Eindhoven. Het werd een spannende en attractief duel. Ondanks dat er in de eerste helft voor beide teams veel scoringsmogelijkheden waren bleef de stand 0-0 tot het rustsignaal op het scorebord staan. In de tweede helft opende VRC/Brunssum de score maar binnen enkele minuten kwam de thuisploeg Lichtstad weer op gelijke hoogte, Daarna gingen beide teams voor de winst. Enkele minuten voor het einde scoorde VRC/Brunssum de 1-2. Dit was ook de winnende treffer ondanks een slotoffensief van Lichtstad.

Op zondagmiddag in Valkenswaard werd het tweede duel gespeeld. Dit keer was de overmacht van VRC/Brunssum een stuk groter. Bij rust leidde de thuisclub met 3-0. Na rust had een moegestreden Lichtstad geen verweer meer en werd de voorsprong door VRC/Brunssum geleidelijk verder uitgebouwd. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ton Sörensen was de eindstand 10-0. Hierdoor mocht de aanvoerder van VRC/Brunssum de kampioenschaal in ontvangst nemen.

Den Haag -Afgelopen zaterdag kwam de rolhockey jeugd uit Nederland in actie in Den Haag. Op de zonovergoten rolschaatsbaan Zuiderpark bij de vereniging EHRC MARATHON kwamen jonge rolhockeyers uit Dordrecht, Moerkapelle, Antwerpen, Zaandam, Brunssum en Den Haag bij elkaar voor een mooie en sportieve rolhockeydag. Mede dankzij de Haagse vrijwilligers werd het een zeer geslaagde dag. Er werden zowel 3vs3 mini rolhockey wedstrijden gespeeld als reguliere club tegen club wedstrijden. Sport mee, juich mee en feest mee was het motto van de dag in het Haagse Zuiderpark waar op deze zonnige zaterdag ook de Stadsspelen werden georganiseerd.
NRB bestuurslid Eef Bal:"Het is mooi om zoveel jeugd op de rolschaatsbaan te zien. Het niveau wordt ook elke keer weer hoger. De clubs zijn erg goed bezig. Dank aan de vele vrijwilligers van Marathon die deze dag hebben georganiseerd. Dit was voorlopig de laatste jeugddag in deze reeks. We gaan nu snel een planning maken voor de komende periode." 

TERRASSO - Nederland heeft gedaan wat het moest doen, door de World Challenger Championship met overmacht te winnen. In de Finale was Oranje met 8-0 te sterk voor België. Een geweldig resultaat voor het jonge Nederlands team. In een uitverkochte sporthal in Terrassa maakte beide teams er een waar spektakel van tot groot enthousiasme van de vele meegereisde Nederlandse en Belgische supporters. Nederland domineerde de wedstrijd vanaf het begin, maar België is een gevaarlijke tegenstander met een geweldige teamspirit. Zij hebben met hun inzet en gedrevenheid de zware poule A overleeft en staan terecht in de finale. Bij Nederland is topscoorder Cesar Vives Boersma één van de grote steunpilaren. Met zijn acties kan hij het verschil maken. Verder kan Oranje vertrouwen op een uitstekende doelman. Joey van den Dungen keepte een geweldige finale en wist België van het scoren af te houden. Maar ook in de breedte heeft Nederland een uitstekend niveau. Jonge spelers als Tim Borell en Django Bogers hebben aangetoond het niveau aan te kunnen en zijn een aanwinst voor dit Nederlands team. De komende jaren kunnen we alleen nog maar sterker worden en doorgroeien naar het niveau van de B-poule ! Bij rust had Nederland een 3-0 voorsprong, waarbij de 3 doelpunten werden gescoord door Cesar Vives Boersma. Ook in de tweede helft kwam Nederland niet meer in de problemen en liep het steeds verder uit door doelpunten van Cesar, Eric, tweemaal Django en Rico. Eindstand 8-0 voor Oranje.

Een trotse coach Marty van den Brand: "Wat een geweldig resultaat. Na vele zilveren en bronzen medailles hebben we nu eindelijk na vele jaren voor het eerst een gouden plak. Na het teleurstellend verlopen EK vorig jaar hebben we laten zien dat we in de Intercontinental Championship thuis horen. We hebben een jonge talentvolle groep. Hiermee moeten we verder bouwen. Ik zie de toekomst rooskleurig. Complimenten aan het team, technische staf en begeleiding. We hebben het met z’n allen gedaan."

Trotse aanvoerder Niels Janssens ontving uit handen van de voorzitter van World Skate Rink Hockey Carmelo Paniagua de beker.

De NRB senioren competitie bevind zich in de beslissende fase. Zowel Lichtstad als het combinatieteam van VRC/Brunssum maken nog aanspraak op de titel.  Doordat Lichtstad op 17 juni met 6 – 1 heeft gewonnen van VRC/Brunssum gaan zij momenteel aan de leiding. VRC/Brunssum moet nog 1 inhaalwedstrijd spelen tegen EHRC Marathon/ZRC  uit Den Haag. Bij winst voor VRC/Brunssum eindigen Lichtstad en VRC/Brunssum gelijk en moet er een beslissingswedstrijd gespeeld worden.  Bj winst voor Marathon of bij een gelijkspel is RC de Lichtstad de nieuwe kampioen. De inhaalwedstrijd EHRC Marathon/ZRC tegen VRC/Brunssum wordt na de zomerstop op 29 september gespeeld.

 

Uitslagen en stand NRB senioren competitie 2019

 

Foto’s Kon Modern – EHRC Marathon/ZRC

 

Foto’s RC de Lichtstad – VRC/Brunssum

Selectie Nederlands Rolhockeyteam bekend gemaakt.

Bondscoach Marty van den Brand heeft na afloop van het trainingstoernooi in Valkenswaard afgelopen weekend de selectie bekend gemaakt waarmee Nederland aan de wereldkampioenschappen rolhockey gaat deelnemen.

De geselecteerde spelers zijn:

Joey van den Dungen (Valkenswaardse RC), Luc Vroomen (RC de Lichtstad), Cesar Vives Boersma (Igualada Hoquei Club), Eric Vives Boersma (HC Piera), Rico van den Dungen (Valkenswaardse RC),Niels Janssens (RC Brunssum), Rafael Morera Jeeninga (Club Pati Vilanova), Timo Tilborghs (Valkenswaardse RC), Tim Borrell van Campen (C.H. Palafrugell) en Django Bogers (Hoquei Lloret). Eerste reserve: Reginaldo Migalhas (Juventude Azeitonense)

De wereldkampioenschapen Rolhockey worden gespeeld tijdens de World Roller Games in Barcelona van 7 juli t/m 13 juli. Nederland is ingedeeld in de poule B van de challenge-group bij India, USA, Mexico, Macau en China

Op zaterdag 25 mei stond alweer de derde speeldag van de 3vs3 jeugdcompetitie op het programma.
Dit keer in Eindhoven. Het werd weer een geweldige sportdag voor de jeugd. Met dank aan de vereniging RC de Lichtstad en de vele vrijwilligers voor het neerzetten van deze mooie rolhockeydag.

 

Bekijk hier de foto's

In Valkenswaard wordt komend weekend een internationaal toernooi gespeeld. De nationale teams van België en Nederland, beide in voorbereiding op de Roller Games later dit jaar, komen in actie. Verder doen Kurink uit België en een team bestaande uit Portugese spelers.
Verder wordt op zaterdagavond (18.00 uur) een wedstrijd tussen oud internationals van België en Nederland gespeeld. Het toernooi begint op zaterdag om 13.00 uur en op zondag om 10.30 uur. Rollerhal Valkenswaard

Ook de tweede 3 vs 3 rolhockeydag was succesvol. In Zaandam speelde jeugd rolhockeyers uit heel Nederland onderlinge 3 vs 3 wedstrijden. Met dank aan de vereniging ZRC voor de organisatie. Op naar het volgende evenement voor de jeugd !

 

Bekijk hier de foto’s (met dank aan Beer Fresco)
 

Op zaterdag 6 april werd in Eindhoven een speciale afscheidswedstrijd georganiseerd.
Het huidige Lichtstad seniorenteam kwam in actie tegen een team bestaande uit spelers die actief waren in de jaren 1996 tot 2018. Drie clubiconen, Michel van Gemert, Michel van Gompel en Rudy van Deursen werden op ludieke wijze na de wedstrijd in het zonnetje gezet. Deze drie ex internationaals nemen na een lange en succesvolle rolhockey carrière definitief afscheid van het competitierolhockey,

bekijk hier de foto's

Zaterdag 16 maart speelde 12 jeugdteams uit Den Haag, Moerkapelle, Eindhoven, Antwerpen, Brunssum en Zaandam onderlinge 3 vs 3 wedstrijden. Maar liefst 30 wedstrijden stonden op het programma in de verschillende leeftijdsklasse. Ruim 50 Jeugdspelers in de leeftijd van 7 tot 15 jaar kwamen in actie. Publiek en sporters genoten zichtbaar. De onderlinge sfeer was super. Fanatiek, sportief en het plezier stond voorop. Kortom een mooie rolhockeydag. Met dank aan alle vrijwilligers en Rolling'90 voor jullie gastvrijheid !

 

Bekijk hier de foto's