top of page

BRUNSSUM/VRC2 WINT IN ZAANDAM

17 april 2016

ZAANDAM - In Zaandam stond de wedstrijd ZRC tegen Brunssum/VRC2 op het programma. ZRC begon goed aan de wedstrijd. Direct na het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Paulo Sacramento werd Brunssum/VRC2 door de thuisclub onder druk gezet. Enkele kansen werden gecreëerd maar tot scoren kwam ZRC niet. Na 15 minuten stond de stand 0-0 nog altijd op het scorebord. Gaandeweg de wedstrijd kreeg het combinatieteam Brunssum/VRC2 steeds meer grip op de thuisclub en wist het uiteindelijk de score te openen met een snelle counter. Via een benutte penalty kwam ZRC weer terug tot 1-1 maar daarna voerde Brunssum/VRC2 de druk verder op en bij rust was de stand 1-4 in het voordeel van de gasten.

In de tweede helft probeerde ZRC het tij te keren en kreeg het meerdere kansen om de achterstand te verkleinen. De goed keepende Toine Bos van Brunssum/VRC2 bleek telkens weer een sta-in-de-weg voor ZRC. Door het aanvallende spel van ZRC ontstond er veel ruimte voor de tegenaanval en Brunssum/VRC2 maakte hiervan dankbaar gebruik. Met nog 10 minuten op de klok stond voor de bezoekers een veilige 3-9 voorsprong op het scorebord. In de laatste fase van de wedstrijd mocht jeugdkeeper Bryan Bos zijn debuut maken bij Brunssum/VRC2. Hij deed dit zeer verdienstelijk met enkele goede reddingen. De eindstand van de sportieve wedstrijd tussen de Zaanse Roller Club en Brunssum/VRC2 werd uiteindelijk 4-10.

In Den haag speelde EHRC Marathon tegen de Valkenswaardse RC. Het lukte de Haagse thuisclub niet om de eerste wedstrijdpunten te pakken van deze competitie. Valkenswaardse RC was met 1-4 te sterk. Met twee wedstrijden gespeeld en twee overwinningen gaat de Valkenswaardse RC ongeslagen aan de leiding van de Bene League 2016.