top of page

Slechte dag voor landskampioen, Modern de nieuwe koploper

17 juni 2013

Door twee maal te verliezen, met over twee wedstrijden 5 goals tegen en 0 goals voor, vertrok de landskampioen zonder wedstrijdpunten uit Antwerpen waar de tweede ronde van de Nederlandse competitie werd verspeeld. De terugreis in de verenigingsbus zal wel eens gezelliger zijn geweest. 

Een speelronde tussen de nummer één, twee en drie van de ranglijst moest natuurlijk wel iets bijzonders gaan opleveren. De eerste verrassing was dat E.H.R.C. Marathon landskampioen R.C. De Lichtstad uit Eindhoven in een rechtstreeks duel met 3-0 (1-0) versloeg. De tweede verrassing was dat de landskampioen ook haar tweede wedstrijd van de dag verloor. Gastheer Kon. Modern S.C.W. ging door een overwinning van 2-0 met de winstpunten vandoor. Doordat Kon. Modern S.C.W. ook de wedstrijd tehen het Haagse EHRC Marathon met 5-2 won nam de Antwerpse vereniging de leiding over van RC de Lichtstad.

Opvallend
Naast de sportieve verassingen tijdens deze sportdag was het opvallend dat gastheer Kon. Modern S.C.W. ook op organisatorisch gebied een goede indruk achter liet. De goed onderhouden sportaccommodatie was het domein voor veel publiek die met het mooie weer werden getrakteerd op drie aantrekkelijke sportwedstrijden.

Resultaten
De tweede ronde gaf de volgende resultaten.
R.C. De Lichtstad – E.H.R.C. Marathon 0-3 (0-1)
E.H.R.C. Marathon – Kon. Modern S.C.W. 2-5 (0-3)
Kon. Modern S.C.W. – R.C. De Lichtstad 2-0 (1-0) 

Stand competitie 2013
Tot en met de twee speelronde is de volgende stand aan de orde.

1e plaats Kon. Modern S.C.W. (Antwerpen), 7 punten
2e plaats R.C. De Lichtstad (Eindhoven), 6 punten
3e plaats E.H.R.C. Marathon (Den Haag), 5 punten
4e plaats R.V. Brunssum (Brunssum), 2 punten,
5e plaats Zaanse Roller Club (Zaandam), 0 punten.

Please reload

bottom of page