top of page

VRC organiseert 9e Eurocup toernooi

13 september 2013

Valkenswqaard – Op 14 en 15 sept 2013 organiseert de Valkenswaardse Roller Club voor de 9e maal het Euro Cup Toernooi in Valkenswaard. Ook dit jaar is er weer sprake van een uitgebreid internationaal deelnemersveld. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt dit jaar tevens een U15 wedstrijd op zaterdag vroeg op de avond gespeeld. Voor het 1e team van VRC is dit een mooie gelegenheid om zich voor te bereiden op de competitie in de Duitse 1e Bundesliga begin oktober van start gaat. Ook dit jaar komen er weer de nodige internationale topploegen naar Valkenswaard. De namen van de clubs liegen er niet om: Walsum (Duitsland), Fresnoy (Frankrijk) Koninklijk Modern (Belgie) Roubaix (Frankrijk) en het Duits nationaal team. 

 

Voorzitter VRC/TCR Marty van den Brand die dit jaar tevens de coaching van VRC voor zijn rekening zal nemen: “Het is goed voor het Valkenswaardse rolhockey dat een dergelijk toernooi in Valkenswaard plaats vindt. Ook het gegeven dat gerenommeerde teams uit het buitenland de weg naar ons vinden om wedstrijden in Valkenswaard te spelen betekent veel voor VRC. Dit laat zien dat VRC internationaal gezien inmiddels een behoorlijke naam heeft opgebouwd. Vooral voor onze jeugd is het toernooi een super belevenis om rolhockey op dit niveau op onze eigen baan te kunnen aanschouwen”De selectie van VRC is dit jaar flink uitgedund. De Portugees Andre Costa die vorig jaar met belangrijke doelpunten voor VRC enorme indruk maakte is samen met het Duitse talent Christopher Hegner bezweken voor een prachtig aanbod van het Duitse ERG Iserlohn. Daarnaast heeft Robbie van Dooren ervoor gekozen een aanbod als trainer te accepteren bij RESG Walsum, tevens tegenstander van VRC op het Eurocup toernooi. Tenslotte heeft Arjan van Gerven reeds vorig jaar besloten zijn imposante carriere te beeindigen. Zijn afscheidswedstrijd staat gepland op 21 september a.s. Door het gebrek aan sponsors heeft VRC beperkte middelen om nieuwe versterkingen aan de selectie toe te voegen. VRC is dan ook gelukkig dat de Portugees Nuno Rilhas besloten heeft ook volgend jaar voor VRC te blijven spelen. Ook oudgedienden Lowie Boogers, Luuk Bischoff en Harold de Wit hebben besloten volgend jaar nog voor VRC uit te komen. Hoge verwachtingen heeft Marty van den Brandt van de talenten Davey van Willigen en Niels Janssens die reeds vorig jaar de nodige speelminuten in de Bundesliga kregen. De selectie is voorts aangevuld met Dordtenaar Jeroen Dwars en de gebroeders Holtzer: Dave, Niek en Stan.Tijdens het toernooi komt een Portugese speler op proef over om met VRC mee te spelen. Indien VRC erin slaagt sponsors te vinden om zijn komst te bekostigen heeft VRC weer een sterke selectie beschikbaar om ook volgend seizoen de topteams in Duitsland beentje te kunnen lichten op gezette momenten.

 

De entree gedurende het toernooi is het hele weekend gratis. Op zaterdag start het toernooi om 12.00. Op zondag gaat het toernooi om 10.00 van start. Meer informatie is beschikbaar op www.valkenswaardserollerclub.nl of via de Facebook-pagina van de Valkenswaardse Roller Club.

Please reload

bottom of page