top of page

20 maart een dag vol rolhockey in Valkenswaard

19 maart 2016

De sectie rolhockey van de Nederlandse Rollersports Bond organiseert als seizoen opening, een wedstrijd tussen de Nederlands landskampioen en de Kampioen van de Nederlandse beker uit het laatste afgelopen rolhockeyseizoen, . Het evenement zal op 20 maart 2016 in Valkenswaard gaan plaats vinden.

 

“De Rob Olthoff Schaal is de prijs die de winnaar verkrijgt van de jaarlijkse rolhockeywedstrijd tussen de Nederlandse bekerwinnaar ( V.R.C.)en de Nederlandse landskampioen (EHRC Marathon) uit het laatste en afgesloten rolhockeyseizoen. De prijs is genoemd naar de Nederlandse rolhockeyer Rob Olthoff die, met name in de jaren zeventig, als toprolhockeyspeler van een ongekend wereldniveau furore maakte in de internationale rolhockeywereld.

 

De wedstrijd om de Rob Olthoff Schaal wordt georganiseerd door de Nederlandse Rollersports Bond, en vindt jaarlijks een week voorafgaand aan de start van het nieuwe Nederlandse rolhockeyseizoen plaats. Deze wedstrijd zal ieder jaar op een andere Nederlandse locatie plaatsvinden. Het is de eerste prijs die door een team uit de hoogste klasse kan worden veroverd en het is tevens een seizoen opening in stijl. Het jaarlijkse evenement draait dan ook niet alleen om de kampioenen van het afgelopen rolhockeyseizoen.

 

Ter promotie en ontwikkeling van de rolhockeysport wordt er op dezelfde dag een breed sportprogramma aangeboden. In de ochtend van 11:00 uur tot 13:00:00 uur is er een gratis rolhockeyclinic, verzorgt door Robbie van Dooren, aanvoerder van het eerste team van de VRC en het Nederlands team. Iedereen is hierbij welkom ook als je geen ervaring hebt met de sport maar je het leuk vind om het uit te proberen. Na deze clinic zal de aanwezige jeugd onderling wedstrijden gaan spelen.

Een ander hoogtepunt van deze dag is een wedstrijd tussen oud –internationals. Bekende namen uit het Valkenswaardse rolhockey zoals Arjan van Gerven, Toon van Gerven, Antione Bos, Tonny van den Dungen, Ardy van Breugel en Paul van den Dungen zullen deze wedstrijd samen met andere bekende spelers uit Nederland hun kunsten nog een keer laten zien. De wedstrijd start om 13:30 uur.

 

15:00 start dan de hoofdwedstrijd. Bekerkampioen VRC neemt het dan op tegen de landskampioen uit Den Haag ERHC Marathon. Voor de wedstrijden zal dansgroep Mystique allround dancers uit Valkenswaard enkele optredens verzorgen.

De entree is deze dag gratis.

Please reload

bottom of page