top of page

NEDERLANDSE ROLHOCKEYERS WINNEN GOUD OP DE ROLLER GAMES

14 juli 2019

TERRASSO - Nederland heeft gedaan wat het moest doen, door de World Challenger Championship met overmacht te winnen. In de Finale was Oranje met 8-0 te sterk voor België. Een geweldig resultaat voor het jonge Nederlands team. In een uitverkochte sporthal in Terrassa maakte beide teams er een waar spektakel van tot groot enthousiasme van de vele meegereisde Nederlandse en Belgische supporters. Nederland domineerde de wedstrijd vanaf het begin, maar België is een gevaarlijke tegenstander met een geweldige teamspirit. Zij hebben met hun inzet en gedrevenheid de zware poule A overleeft en staan terecht in de finale. Bij Nederland is topscoorder Cesar Vives Boersma één van de grote steunpilaren. Met zijn acties kan hij het verschil maken. Verder kan Oranje vertrouwen op een uitstekende doelman. Joey van den Dungen keepte een geweldige finale en wist België van het scoren af te houden. Maar ook in de breedte heeft Nederland een uitstekend niveau. Jonge spelers als Tim Borell en Django Bogers hebben aangetoond het niveau aan te kunnen en zijn een aanwinst voor dit Nederlands team. De komende jaren kunnen we alleen nog maar sterker worden en doorgroeien naar het niveau van de B-poule ! Bij rust had Nederland een 3-0 voorsprong, waarbij de 3 doelpunten werden gescoord door Cesar Vives Boersma. Ook in de tweede helft kwam Nederland niet meer in de problemen en liep het steeds verder uit door doelpunten van Cesar, Eric, tweemaal Django en Rico. Eindstand 8-0 voor Oranje.

Een trotse coach Marty van den Brand: "Wat een geweldig resultaat. Na vele zilveren en bronzen medailles hebben we nu eindelijk na vele jaren voor het eerst een gouden plak. Na het teleurstellend verlopen EK vorig jaar hebben we laten zien dat we in de Intercontinental Championship thuis horen. We hebben een jonge talentvolle groep. Hiermee moeten we verder bouwen. Ik zie de toekomst rooskleurig. Complimenten aan het team, technische staf en begeleiding. We hebben het met z’n allen gedaan."

Trotse aanvoerder Niels Janssens ontving uit handen van de voorzitter van World Skate Rink Hockey Carmelo Paniagua de beker.

Please reload

bottom of page