top of page

WK-A La Roche sur Yon - Frankrijk - 2015

Nederland begint WK met nederlaag tegen Angola
20 juni 2015

Nederland is het WK in Frankrijk gegonnen met een nederlaag van 7-2 tegen Angola. De ruststand was 4-2. Helaas in de eerste helft enkele kansen niet verzilverd om ons terug in de wedstrijd te spelen. Toch kijken we tevreden terug. Als team een goede wedstrijd gespeeld, geeft vertrouwen voor het vervolg van het toernooi. Maar eerst nog twee loodzware poulewedstrijden tegen thuisland Frankrijk (zondag om 21.15 uur) en tegen wereldkampioen Spanje (dinsdag 16.00 uur)

Download hier de gegevens Nederland - Angola

Oranje onderuit tegen gastland Frankrijk
21 juni 2015

Zondag 21 juni stond de moeilijk poulewedstrijd tegen gastland Frankrijk op het programma. Frankrijk, aangemoedigd door een fanatiek en chauvinistisch thuispubliek, speelde vanaf het eerste fluitsignaal sterk en vol zelfvertrouwen. Maar Nederland hield goed stand en mede door goed keeperswerk van Joey van den Dungen bleef de stand 0-0 lang op het scoreboard. Nederland haalde wederom een goed niveau en maakte het Frankrijk verrassend erg lastig. Persoonlijke fouten en enkele discutabele beslissingen van de scheidsrechters zorgde ervoor dat Frankrijk uiteindelijk toch nog met een comfortabele 0-3 voorsprong de kleedkamers konden opzoeken. In de tweede helft lukte het Nederland niet om het tij te keren. En aan alle Oranje illusies kwam definitief een eind toen Eric Vives Boersma na 3 blauwe kaarten, voor relatief lichtte overtredingen, met een rode kaart werd weggestuurd. Voor het team en voor Eric persoonlijk een enorme teleurstelling. Eric is opgegroeid in het Spaanse Igualada en had maanden lang uitgekeken naar de wedstrijd tegen zijn Spanje. Deze wedstrijd moet hij nu door een schorsing missen.Nederland verliest uiteindelijk de wedstrijd met 0-7 van Frankrijk. Maar gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd blijft het optimisme aanwezig in het Oranje kamp. De wedstrijden tegen de landen waarin we de punten moeten pakken komen steeds dichterbij en het vertrouwen bij de spelers en begeleiding is groot op een positief resultaat.

Eerst spelen we dinsdagmiddag om 16.00 uur onze laatste poulewedstrijd tegen wereldkampioen Spanje. Zonder de geschorste Eric Vives Boersma een zeer lastige opgave voor het team van bondscoach Marty van den Brand en assistent coach Xinu Doncel.Download hier de wedstrijd gegevens Nederland - Frankrijk

verslag Alexander Nottebohm/Eef Bal

Spanje buitencategorie
23 juni 2015

Vandaag was Nederland helaas niet opgewassen tegen het sterke Spanje. Na een 4-0 ruststand was de eindstand 12-0 in het voordeel van de wereldkampioen. Nederland begon de wedstrijd zonder de geschorste Eric Vives Boersma. Ondanks het forse verlies maakte Nederland ook in deze wedstrijd een goede indruk. De organisatie stond goed en met name in de eerste helft wist Oranje het Spaanse sterrenteam goed tegenstand te bieden. Met een uitblinkende Joey van den Dungen in het goal bleef de schade in de eerste helft beperkt tot 4-0. In de tweede helft kwam Nederland kracht te kort om het niveau van de eerste helft vol te houden en nam Spanje steeds mee afstand. Met deze wedstrijd is de poule fase afgesloten en staat donderdag de wedstrijd tegen Zwitserland op het programma (10.10 uur). Dan moet Oranje echt laten zien waartoe het in staat is. Morgen is het een rustdag

Download hier de wedstrijdgegevens Spanje - Nederland

Nederland knokt maar komt net te kort tegen Zwitserland
25 juni 2015

Nederland begint niet goed aan de wedstrijd. Binnen 8 minuten staat de stand 4-0 op het scorebord. Hierna komt de agressiviteit en concentratie weer terug bij oranje en door twee doelpunten van Cesar Vives Boerma komt Nederland terug tot 4-2.

In de tweede helft een veel beter Oranje. Zwitserland wordt onder druk gezet en komt Nederland komt terug tot 3-4. Helaas worden de kansen op de gelijkmaker niet verzilverd en via twee Zwitserse doelpunten loopt Zwitserland weer uit tot 3-6.  Het slot offensief van Oranje levert nog twee doelpunten op en in de laatste halve minuut wordt er nog een extra veldspeler ingezet om de gelijkmaker te forceren. Helaas zonder resultaat. Nederland verliest met 5-6 van Zwitserland.

Knappe overwinning van Oranje op Zuid Afrika
26 juni 2015

Nederland start sterk tegen Zuid Afrika. Al in de tweede minuut opent Cesar Vives Boersma de score met een mooie individuele actie. En in de vierde minuut is het weer Cesar die in een power play situatie Nederland op een 2-0 voorsprong brengt.

Nederland blijft Zuid Afrika onder druk zetten maar het lukt niet om de voorsprong verder te vergroten. In de zesde minuut komt Zuid Afrika weer terug in de wedstrijd na een dekkingsfout in de verdediging. Hierna is het wederom Cesar die Nederland op een 3-1 voorsprong brengt. Vanaf de middellijn omspeeld hij drie zuid Afrikanen en laat hij de keeper kansloos met een gericht schot. Nog voor het rust signaal komt Zuid Afrika weer terug tot 3-2. Nederland geeft achter te veel ruimte weg en de Zuid Afrikanen kunnen daarvan profiteren.

De tweede helft begint dramatisch. Al in de eerste minuut leid balverlies van Nederland tot een drie tegen 1 situatie en scoort Zuid Afrika de gelijk maker. Door twee doelpunten van Niels Janssens, in de tweede en vierde minuut neemt Nederland weer een 5-3 voorsprong. Hierna is het verzet van Zuid Afrika gebroken en wordt de score verder opgevoerd met doelpunten van Dave Holtzer (2x), Eric Vives Boersma en nogmaals Niels Janssens. Een mooie 9-3 overwinning is een feit !

.

Nederland strjdend ten onder
27 juni 2015

Nederland heeft geknokt voor de winst maar komt net te kort tegen Colombia. Na een 2-2 ruststand houdt Nederland in de tweede helft lang stand mede door fabelachtig keeperswerk van Joey van den Dungen. Via de counter heeft Oranje enkele goede kansen maar weet niet te scoren. Uiteindelijk doet een penalty Nederland de das om, En kort daarop valt de 4-2.  Door dit resultaat eindigd Nederland op de 14de plaats.