top of page

Klinkende overwinning VRC tegen Walsum

2 februari 2013

Valkenswaard – Afgelopen zaterdagavond stond voor VRC de belangrijke thuiswedstrijd tegen RESG Walsum op het programma. Doordat Krefeld vorige week regerend kampioen Cronenberg verrassend versloeg, was VRC naar de laatste plaats op de ranglijst van de 1e Bundesliga geduikeld. De Valkenswaardenaren wisten echter ook dat de ploegen aan de staart van de ranglijst zo dicht bij elkaar staan dat een overwinning zomaar weer een plaats bij de eerste 8 zou kunnen opleveren en daarmee een ticket voor de play-offs.

De resultaten van dit seizoen boden de Valkenswaardse supporters echter niet veel hoop. Ook in thuiswedstrijden, waarin VRC vorig seizoen altijd sterk acteerde, werden enkel nederlagen behaald en werd ook nog eens vaak met duidelijke cijfers verloren. De 5-0 uitnederlaag in Walsum leek ook geen perspectief te bieden op een goed resultaat.

50 speelminuten later was de verbazing van beide partijen dan ook groot. VRC had de hele wedstrijd gedomineerd en met name in de 2e helft veruit het beste spel van het seizoen laten zien. En daar waar nieuwkomer Nuno Rilhas uit Portugal vorige week in Herringen nog niet kon overtuigen, in de Valkenswaardse hal groeide hij uit tot absolute uitblinker met 3 doelpunten.

Dat er veel op het spel stond was in het begin van de wedstrijd al duidelijk. Er werd door beide partijen met veel engagement gespeeld en ook fysiek ging het er hard aan toe, al bleef de wedstrijd altijd fair. Walsum had in deze fase de beste kansen, maar keeper Harold de Wit kon alle inzetten pareren. Een stuk effectiever bleef VRC die de eerste kansen ook prompt benutte. Eerst was het Duitse talent van VRC, Christopher Hegner, die in de 12e minuut 1-0 liet aantekenen. Twee minuten later deed Nuno Rilhas voor het eerst van zich spreken en maakte zijn eerste Bundesliga-doelpunt, 2-0. RESG Walsum was door deze dubbelslag behoorlijk aangeslagen en mocht blij zijn dat het de rust met deze tussenstand kon halen.

In de 2e helft liet VRC zien welk potentieel het team heeft. De Valkenswaardenaren speelde vol zelfvertrouwen en speelden zich in een roes. Walsum had geen enkel antwoord meer op de Valkenswaardse aanvallen. Het leverde VRC een droomstart op, toen Niels Janssens al in de 28e minuut 3-0 maakte. Twee doelpunten van Rilhas in de 30e en 31e minuut gaven Walsum de vroegtijdige knock-out, waarbij VRC alle kansen had om Walsum een pak slaag te geven. Met nog 3 doelpunten van Niels Janssens (44e minuut), Christopher Hegner (45e minuut) en Arjan van Gerven (48e minuut) kwam Walsum er nog genadig vanaf, gezien het grote aantal doelkansen van VRC. De 8-0 eindstand markeerde echter de overtuigende manier waarop VRC zich afgelopen zondag presenteerde.

Door deze overwinning staat VRC nu op de 8e plaats en is het op koers voor de play-offs. Daarbij kan VRC zich nog verbeteren, want de achterstand op RESG Walsum en IG Remscheid is slechts 2 punten. VRC is echter nog allesbehalve dan uit degradatiegevaar, want de voorsprong op Krefeld bedraagt slechts 3 punten. Op 2 maart 2013 staat de volgende vuurproef voor VRC gepland. Dan staat de uitwedstrijd tegen concurrent IG Remscheid op het programma.