top of page

VRC/Brunssum wint NRB senioren competitie 2018

14 september 2018

Rolhockey icoon Wim Meijer neemt afscheid van de wedstrijdsport.

ZAANDAM - Zondag 9 september werden de laatste wedstrijden van de NRB senioren competitie 2018 gespeeld. In de eerste wedstrijd kwam ZRC/Marathon in actie tegen VRC/Brunssum. Deze wedstrijd stond in het teken van het afscheid van Marathon keeper Wim Meijer. Na een rolhockey carrière van maar liefst 47 jaar neemt rolhockey icoon Wim Meijer afscheid van de wedstrijdsport. Voorafgaande aan de wedstrijd werd hij door zijn teamgenoten in het zonnetje gezet. Wim Meijer: "Ik heb genoten van mijn rolhockey carrière, veel mooie hoogtepunten mee gemaakt. Maar het is nu de hoogste tijd om het stokje over te dragen. Ik blijf uiteraard wel actief in de veteranen klasse en ga bij mijn club de jeugdkeepers opleiden." De wedstrijd werd met 4-0 gewonnen door VRC/Brunssum.De tweede en laatste wedstrijd van de competitie ging tussen RC de Lichtstad en VRC/Brunssum. Inzet van deze wedstrijd was het kampioenschap. In de eerste helft nam VRC/Brunssum afstand van het team uit Eindhoven. De ruststand was 4-1. In de tweede helft kwam Lichtstad sterk terug. Door drie doelpunten op rij was de stand weer in evenwicht 4-4 met nog 2 minuten op de klok. Toch wist VRC/Brunssum de wedstrijd te winnen door vlak voor het einde de winnende goal te scoren. Het combinatieteam van coach Nico Janssens en Marty van den Brand mocht na afloop de kampioenschaal in ontvangst nemen uit handen van de voorzitter van de sectie Rolhockey Ben Veerman.