top of page

ZRC wint voor het eerst NRB beker

25 maart 2013

ZAANDAM - Geheel tegen de verwachtingen in heeft rolhockeyteam ZRC beslag gelegd op de NRBB beker na een zeer overtuigende overwinning op EHRC Marathon uit Den Haag. Met maar liefst 11-6 werd het vooraf sterker ingeschatte Marathon, waar maar liefst 3 internationals spelen, verslagen.

De Haagse ploeg wist na 3 minuten spelen de wedstrijd te openen middels een in tikkertje van International Huey Verbeek. ZRC was daar echter niet door uit het veld geslagen en wist binnen de minuut uit een zeer goed uitgespeelde aanval via Ronald van Putten de 1-1 op het bord te zetten. Vervolgens ging het wedstrijd verloop gelijk op en het spel golfde over en weer met schitterende kansen aan beide zijden.

Voorsprong

In de 7e minuut wist Manuel Domingos ZRC op voorsprong te brengen met een schot uit de 2e lijn. Kort daarna werd het 3-1 via Jordy Veerman die kort daarvoor ook nog een doelpunt afgekeurd zag worden. Domingos maakte zelfs korte tijd later 4-1.

De coach van Marathon greep in een vroeg een time-out aan. Zijn tactische aanpassingen

hadden slechts even effect daar Marathon via de International Daniël Franken terug kwam op 4-2. ZRC kreeg daarna meer grip op het spel van Marathon en wist daarvan te profiteren door in korte tijd uit te lopen middels doelpunten van Domingos 1x en via 2 penalty’s van Lesley Dissel. Groot was de vreugde in het Zaanse kamp toen Manuel Domingos 2 seconden voor het rustsignaal met een ongelofelijk hard afstandschot via de binnenkant van de paal de 8-2 ruststand op het score bord wist te zetten.

Reddingen

Na rust een ontketend Marathon. Via Hartkamp werd het in de 3e minuut na rust 8-3. Het Zaanse publiek hield haar hart vast maar de uitstekend keepende Jimmy Verharen hield ZRC in deze fase in de wedstrijd met een aantal schitterende reddingen. Via een directe vrije slag maakte Dissel de 9-3 hetgeen bij Marathon als een mokerslag binnen kwam. Hartkamp scoorde daarna wel de 9-4 maar ZRC hield het hoofd koel en speelde in die fase zeer goed positie spel. Doordat Marathon de druk ging opvoeren ontstonden er veel gaten in de verdediging waar eerst Dissel en later Domingos van wisten te profiteren. Na een 11-4 voorsprong wist Marathon in de slotfase nog terug te komen tot een 11-6 eindstand via doelpunten van Verbeek en Hartkamp. Groot was de vreugde in het Zaanse kamp toen ZRC aanvoerder Jordy Veerman de NRBB beker uit handen van de bondsgedelegeerde Nico Jansen kreeg uitgereikt.

In het 53 jarige bestaan van de ZRC was het nog nooit gelukt om de finale van de NRBB beker te bereiken laat staan deze te winnen.