top of page

RC de Lichtstad NRB kampioen 2013

11 november 2013

Spannend slot van de NRB rolhockey competitie 2013

Valkenswaard â€“ Afgelopen zondag stond in valkenswaard de laatste ronde van de NRB rolhockey competitie 2013 op het programma. Maar liefst 3 teams waren nog in de race voor het kampioenschap, Kon. Modern (Antwerpen), EHRC Marathon (Den Haag) en RC de Lichtstad (Eindhoven). De beste papieren waren voor Lichtstad. De Eindhovenaren hadden alles nog in eigen hand. Van de resterende drie wedstrijden moesten er minimaal twee gewonnen worden om de kampioenschaal voor het tweede jaar in successie mee te nemen naar de Strijp. Echter in de eerste wedstrijd ging het bijna mis voor de formatie van coach Eddie Pruissen. Tegen een verrassend sterk spelend Brunssum/VRC wist Lichtstad pas in de allerlaatste minuut de overwinning veilig te stellen en het combinatieteam van Brunssum en VRC met 4-3 te verslaan.Ook de tweede wedstrijd tegen het Belgische Kon. Modern werd een spektakelstuk. Eerder op de dag had Modern genoegen moeten nemen met een 2-2 gelijkspel tegen een goed spelend ZRC. Hierdoor waren de kampioenskansen van Modern verkeken, maar dat weerhield de Antwerpenaren er niet van om in de wedstrijd tegen Lichtstad voluit te gaan en alles te geven. De wedstrijd kende een bizar scoreverloop.Met nog 5 minuten op de klok stond de stand 3-0 in het voordeel van Lichtstad op het scorebord. De kampioenschaal werd al klaar gezet in de catacomben van de rollerhal in Valkenswaard. Echter Modern gaf zich nog niet gewonnen en knokte zich tot enthousiasme van de meegereisde Belgische supporters weer terug in de wedstrijd. Met nog twee minuten te spelen was de stand weer in evenwicht 3-3 en tot verbijstering van de grote schare Eindhovense supporters scoorde Modern in de allerlaatste minuut de winnende treffer. De teleurstelling bij Lichtstad was groot. In plaats van het in ontvangst nemen van de kampioenschaal moest het team van coach Eddie Pruissen zich weer opladen voor de alles beslissende finale wedstrijd tegen EHRC Marathon.Marathon had eerder op de dag ZRC met 5-0 verslagen en door de nederlaag van Lichtstad kreeg het Haagse team waarop het vooraf had gehoopt, de finale wedstrijd om het Nederlands kampioenschap. Een grote tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van speler Huey Verbeek, waardoor het team van trainer/coach Rob Verbeek de finale wedstrijd moest beginnen zonder wisselspelers.In de eerste helft was er nog sprake van een gelijk opgaande wedstrijd en wist Marathon in het spoor te blijven van favoriet Lichtstad. De ruststand was 3-1 in het voordeel van Lichtstad. Echter in de tweede helft was de weerstand van Marathon gebroken en kon Lichtstad de wedstrijd met ruime cijfers beslissen. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading bij Lichtstad groot. Eindelijk was het kampioenschap een feit. Uit handen van competitieleider Eef Bal werd de schaal in ontvangst genomen en kon het kampioensfeest eindelijk beginnen.