top of page

Nederland eindigd op plaats 10 van het EK

22 juli 2018

De laatste wedstrijd van het EK toernooi speelt Nederland tegen Oostenrijk. Inzet van deze wedstrijd is de 9de plaats. In de eerste helft komen beide landen niet tot scoren. Kansen zijn er wel aan beide kanten, maar de 0-0 blijft tot het rustsignaal op het scorebord staan.
In de tweede helft komt Nederland goed uit de startblokken. Direct in de eerste minuut opent Cesar de score en nog geen minuut later volgt Eric het voorbeeld van zijn broer. Een mooie combinatie tussen Niels en Timo wordt door Eric verzilverd. Nederland weet de voorsprong niet vast te houden. In de 6de en 12 minuut scoort Oostenrijk en brengt zo de stand weer in evenwicht 2-2. De 10de teamfout van Nederland geeft Oostenrijk de mogelijkheid om op voorsprong te komen. De directe wordt benut waarna Oostenrijk met 2-3 de leiding in de wedstrijd neemt. De gebroeders Boersma zorgen er gezamenlijk voor dat Oranje weer op voorsprong komt. Eric scoort de 3-3 na een mooie individuele actie en 6 minuten voor tijd maakt Cesar via een directe vrije slag de 4-3. Met nog 4 minuten op de klok komt Oostenrijk toch weer op gelijke hoogte. Voor Nederland is een gelijkspel voldoende om de 9de plaats veilig te stellen. Oostenrijk geeft extra gas en speelt met veel risico vol op de winst. Nederland houdt in eerste instantie stand. zelfs een makkelijk gegeven penalty wordt door het hele toernooi al zeer sterk keepende Joey onschadelijk gemaakt. Toch weet Nederland het gelijkspel niet over de streep te trekken. 2 minuten voor tijd komt Oostenrijk op een 4-5 voorsprong. In de laatste minuten van de wedstrijd geven de spelers alles maar het lukt Oranje niet meer om een nederlaag te voorkomen Een teleurstellende 10de plaats is het resultaat. Het team heeft alles gegeven en vaak ontbrak het kleine beetje geluk gedurende dit toernooi. We moeten genoegen nemen met deze klassering. Binnen het jeugdige team zijn er voldoende kwaliteiten aanwezig en blijven we vertrouwen houden in deze groep.ews Story here