top of page

VRC wint overtuigend de Super cup

20 maart 2016

Vrc heeft in een zo goed als volle en sfeervolle rollerhal op overtuigende wijze de Rob Olthoff schaal gewonnen. De wedstrijd tegen de landskampioen 2015 uit Den Haag ERHC Marathon wist de Bekerkampioen van 2015 de VRC met 7-2 in haar voordeel te beslissen.

De wedstrijd begon aan beide kanten voorzichtig en aftastend maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg de VRC het overwicht in het veld en kwamen er ook de eerste kansen. De nieuwe aanwinst van de Vrc, Jose Barreto, wist een van deze mogelijkheden mooi af te ronden. Jose Barreto wilde zich graag laten zien aan het Valkenswaardse publiek en zette dat kracht bij door voor rust nog 2 keer te scoren en na de rust zijn totaal naar maar liefst 5 goals op te schroeven. Na de 5-0 wist iedereen dat de wedstrijd gespeeld was. Vrc liep verder uit naar 6-0 door een afstandschot van Robbie van Dooren. Diezelfde Robbie van Dooren verwende het publiek extra door met een huzarenstukje de keeper uit Den Haag te verschalken voor de 7-0. In het vervolg van de wedstrijd liet VRC de teugels vieren zodat EHRC Marathon nog 2 keer kon scoren en de eindstand tot 7-2 bracht.

Met deze overwinning is de eerste Nederlandse hoofdprijs van het seizoen 2016 binnen voor de Vrc.