top of page

Onderscheiding voor Willy van Gemert en Marty van den Brand

24 april 2015

Vrijdag 24 april was er weer de traditionele lintjesregen. Maar liefst 2 grootheden uit de Nederlandse rolhockey wereld kregen een koninklijke onderscheiding opgespeld. Willy van Gemert uit Eindhoven en Marty van den Brand uit Valkenswaard.

 

Willy van Gemert heeft deze onderscheiding onder andere gekregen voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging RC de Lichtstad. Willy van Gemert is sinds 1958 verbonden aan rolschaatsclub de Lichtstad. Hij is speler geweest van het eerste rolhockeyteam en heeft jarenlang op hoog (internationaal) niveau gespeeld. Na zijn actieve carrière heeft hij zijn privé leven voor een groot deel in dienst gesteld van Rc de Lichtstad. Eerst als jeugdtrainer, later als bestuurslid, trainer en bondscoach van het Nederlands junioren team. Vanaf 2006 brengt hij als manusje-van-alles nog vele uren door bij de Eindhovense vereniging RC de Lichtstad.

 

Marty van den Brand kreeg de koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor het rolhockey. Sinds 1978 is Marty Van den Brand als spelend lid van de Valkenswaardse Roller Club twaalf keer Nederlands Kampioen van de senioren en dertien keer Nederlands Kampioen van de pupillen/aspiranten/junioren geworden. Tevens behaalde hij 10 keer de tweede plaats bij de Nederlandse Kampioenschappen en won hij twaalf keer de Nederlandse Beker. Hij nam deel aan verschillende Europacup 1 toernooien. Ook heeft Van den Brand een groot aandeel in het feit dat VRC uitkomt in de Duitse Bundesliga. Met zijn gedrevenheid nam hij als aanvoerder het team jaren lang op sleeptouw. Marty speelde ruim vierhonderd Interlands en nam deel aan 9 WK’s voor senioren en zes EK’s voor aspirant/senioren. Marty is vanaf 1993 bestuurslid en vanaf 2001 voorzitter van de Valkenswaardse Roller Club (Rolhockey). Ook is hij de stuwende kracht bij het organiseren van grote evenementen zoals het jaarlijkse terugkerende Eurocup toernooi en het in 2012 georganiseerde Evricup toernooi in Valkenswaard. Als speler nam Marty deel aan zeven EvriCup toernooien. In 2014 werd Marty van den Brand benoemd tot Bondstrainer van het Nederlandse Senioren Team. Voorts is Marty van den Brand reeds ruim 2 decennia algemeen jeugdtrainer van de Valkenswaardse Roller Club en van 2013 t/m 2015 coach van VRC 1.

Het sectie bestuur rolhockey van de NRB feliciteren Willy van Gemert en Marty van den Brand van harte met hun welverdiende onderscheiding.

Please reload

bottom of page