top of page

Nederland komt laat op gang tegen India

TERRASSA - Nederland heeft de eerste wedstrijd op Roller Games met ruime cijfers gewonnen van India. Na en stroeve start waarin het niet lukte om afstand te nemen kwam de Nederlandse doelpuntenmachine pas in de tweede helft echt op gang. Bij rust was de stand 6-3 in het voordeel van Oranje. Nederland domineerde de wedstrijd maar was met name in de tweede fase slordig in de passing. India maakte het Nederland keer op keer moeilijk met onverwachte acties en combinaties.

Conditioneel waren Aziaten ijzersterk en ze waren goed bestand tegen de tropische omstandigheden in het kleine rolhockeystadion in Terrassa. In de tweede helft lukte het Oranje om het klasse verschil ook uit te drukken in doelpunten, tot grote vreugde van de vele aanwezige Oranjesupporters. De eindstand was 15-6 voor Oranje. Cesar Boersma was met 8 doelpunten het productiefst. De overige goals voor Oranje werden gemaakt door Django Bogers (2), Rafael Jeeninga (2), Eric Boersma (1), Niels Janssens (1) en Timo Tilborghs (1).

De beide debutanten Tim Borrel van Campen (17 jaar) en Django Bogers (16 jaar) maakte een verdienstelijk debuut in Oranje. Morgen speelt Nederland in de tweede wedstrijd tegen USA. Deze wedstrijd is om 16.00 uur.