top of page

Belgie en Nederland staan tegenover elkaar in de finale

Over de laatste wedstrijd van Nederland tegen China kunnen we kort zijn. Het is mooi dat een land als China aanwezig is op de Roller Games, maar om mee te doen voor de prijzen komt dit beginnend rolhockey land nog veel te kort. Nederland speelde de wedstrijd met de handrem erop, maar dat weerhield Oranje er niet van om de score flink op te voeren. Bij rust was de stand 0-22 en na het laatste fluitsignaal bleef de teller staan op 0-38. Het was mooi om te zien dat alle Nederlandse kunstrolschaatsers langs waren geweest om naar het Nederlands rolhockey team te komen kijken en aan te moedigen. Zij hebben zelf ook een druk programma, zaterdag en zondag staan de show wedsrijden op het programma. Door de overwinning op China eindigd Nederland ongeslagen op eerste plaats van poule B in de Challenger Championship. In poule A was de spanning veel groter. Op de laatste speeldag maakte Belgie en Japan nog kans om als eerste te eindigen. Belgie won de laatste wedstsrijd 8-2 van Nieuw Zeeland en was hierdoor afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd Uruguay - Japan. Door het nipte verlies van Japan (2-3) staat Belgie in de finale. Zaterdag staat de finale op het programma in Terrassa. Nederland - Belgie blijft natuurlijk een speciale wedstrijd, zeker als het om een finale gaat. Beide teams kennen elkaar door en door. De wedstrijd wordt om 20.00 uur gespeeld.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page