top of page

Nov 27, 2022

ZRC BENELUX KAMPIOEN 2022

Valkenswaard - Afgelopen zondag werd in Valkenswaard de NRB Benelux competitie 2022 afgesloten met een Final Four finaledag. In de eerste halve finale speelde het Belgische Modern tegen ZRC uit Zaandam. Na een 2-0 ruststand in het voordeel van Modern wist ZRC de wedstrijd knap met 3-4 te winnen.
In de tweede halve finale moest het favoriete VRC het opnemen tegen Lichtstad. Na één speelhelft leek VRC de wedstrijd al te beslissen want bij rust stond de stand 4-1 op het scoreboard in het voordeel van de thuisploeg uit Valkenswaard. Maar in de tweede helft wist Lichtstad de wedstrijd compleet op z’n kop te zetten en uiteindelijk met 4-6 te winnen.
Hierdoor stond een verrassende finale op het programma tussen de nummers 3 en 4 van de reguliere competitie.
Onder leiding van scheidsrechter Ton Sörensen begonnen beide teams aan de finale wedstrijd. Evenals de voorgaande wedstrijden kreeg het ruimschoots aanwezige publiek een geweldige wedstrijd voorgeschoteld. Een echte finale wedstrijd, die pas na een gelijke stand van 5-5 in de verlenging werd beslist. ZRC won de wedstrijd met 5-6 en mag zich de nieuwe Benelux kampioen noemen. De aanvoerder van ZRC mocht uit handen van competitieleider Tonny van den Dungen de kampioenschaal in ontvangst nemen.