top of page

HET NEDERLANDS DAMES TEAM 1998

 

 

De voorbereidingen voor het WK 1998 starte voor het Nederlands Dames team al in november 1997. Dit wereldkampioenschap zou worden gehouden in Buenos Aires te Argentinie van 8 tot en met 14 november 1998. Het nationaal damesteam is de enige mogelijkheid voor talentvolle Nederlandse speelsters om voor een nationaal team te worden geselecteerd. Het Nederlands dames team wordt internationaal gerespecteerd naar aanleiding van aansprekende resultaten. Te denken valt aan de gouden E.K. medaille in 1989 en de zilveren E.K. medaille in 1991.

De huidige bondscoach is de ex-international Diana van Gemert uit Eindhoven. Met de moraal van de huidige ploeg zat het wel goed want de fanatieke meiden van Diana van Gemert zijn er van overtuigd dat het veroveren van eremetaal tot een van de mogelijkheden behoort. En zo hoort het ook, gaan voor het beste resultaat ! Programma en resultaten Wereld kampioenschappen te Buenos Aires (Argentinie)

In een interview in het Eindhovens Dagblad bleek dat van Gemert haar team tot de kanshebbers rekende voor een plaats bij de eerste 4. In dit interview zei zij ondermeer:"wij kunnen van iedereen winnen" 

 

De poule indeling WK 1998 was als volg:

Poule A: Spanje,Angola, USA, Zuid Afrika, Engeland 

Poule B: Portugal, Argentinie, Japan, Duitsland 

Poule C: Brazilie, Nederland, Australie, Colombia, Macao

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nederlandse selectie dames 1998

Monique Dechering, Miranda Somford, Lydia Gutiérrez, Louise Wirken, Lydia Boumans, Ratna van Gemert

Nancy Dwars, Cindy Lodewijks, Hannelore van Heck, Bernadette Stehmann, Maaike Hulshof, Trudy Bakker, Desiree Stam

 

Het begeleidingsteam 

Chef d'Equipe Martin van Lieshout

Bondscoach Diane van Gemert

Pysiotherapeut Eduard Simonis

 

Maandag 9 november

NEDERLANDS DAMES ROLHOCKEYTEAM OP KOERS NAAR EREMETAAL

Na poulewedstrijd overwinningen op Australien en Macao

 

Buenos Aires- In poule C heeft Nederland twee nuttige overwinningen behaald op Australien (8-1) en Macao (11-1).

Indien Nederland de derde poulewedstrijd tegen Colombia (dinsdagavond, 22.15 uur plaatselijke tijd) eveneens in een overwinning kan omzetten zijn de kruisfinales bereikt en zal Nederland hierdoor goed op koers blijven liggen tijdens hun jacht op eremetaal in de broeiende (28 graden) metrepool van Argentinie. Bondscoach Diana van Gemert : "De ploeg is op tijd in vorm en iedereen is fit en op weg naar goede prestaties".

In de nederlandse ploeg zorgen met name Ratna van Gemert (7) en Lydia Gullierrez (5) voor de Hollandse produktie.

 

 

Dinsdag 10 november

"NARANCHA MECHANICA" OP DREEF TIJDENS WK ROLHOCKEY DAMES TE ARGENTINIE 

Ook Colombia het slachtoffer van Nederlandse rolhockey dames  

 

Buenos Aires- In de derde poule wedstrijd bleek ook het sterke Zuid Amerikaanse land Colombia te zwak voor Nederlands team van Bondscoach Diana van Gemert uit Veldhoven (2-1). In een spectaculaire wedstrijd voor 2000 toeschouwers was het Nederland wat vanaf het begin van de wedstrijd het beste van het spel had doch een nipte overwinning behaalde. Vanacht om 02.15 uur (22.15 plaatselijke tijd) speelt Nederland tegen titelkandidaat Brazilie doch het bereiken van de kwartfinale's is door de overwinning op Colombia al zeker gesteld.

Fysiotherapeut Eduard Simonis heeft geen enkele geblesseerde speelster in zijn ziekenboeg en is aangenaam verrast omtrent de fysieke conditie van de bij het Argentijnse publiek populaire Nederlandse dames.

 

Woensdag 11 november

NEDERLAND BIJ DE BESTE ACHT DAMESROLHOCKEYLANDEN TER WERELD

Oranjehemden maken zich op voor de titanenwedstrijd tegen rivaal Duitsland

 

Buenos Aires- Ondanks de onnodige nederlaag tegen titelkandidaat Brazilie heeft de ploeg van chef de mission Martin van Lieshout (Dordrecht) zich geplaatst bij de acht beste rolhockey landen ter wereld. 

Hiermee hebben zij hun prestatie van het laatste WK te Sertaozinho- Brazilie (1996) verbeterd en er zit nog meer in want de nederlandse ploeg verkeerd op dit moment in topvorm.  Ondanks de oefenwedstrijd nederlaag met 5-0 in oktober jongstleden tegen Duitsland zijn de Nederlandse vrouwen ervan overtuigd dat vrijdag in de halve finale tegen gastland Argentinie moet worden aangetreden.

Tijdens het internationale congres heeft de Federatie van Portugal (FPP) zich kandidaat gesteld voor de organisatie  van het WK Dames in het jaar 2002. 

 

Donderdag 12 november

ORANJE IN KWARTFINALE UITGESCHAKELD

Duitsland te sterk voor het Nederlands dames team

 

Buenos Aires- Nederland heeft met 3-0 van Duitsland verloren, het was een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij de keeper van Duitsland in topvorm was en een aantal ballen op de paal, waarbij het geluk niet aan Nederlandse kant was. Met een 0-0 ruststand lag de wedstrijd nog open in de tweede helft. Een kleine finale is gisteravond ook al gespeeld Portugal-Spanje. Na 2x20 minuten was het nog 0-0, Verlenging 1-1. Eerste 5 penalty's nog steeds een gelijk stand. Hierna bleef een portugese speelster koel en scoorde een weg naar plaats 1 t/m 4.

Nederland speelt vanavond tegen USA voor een 5e t/m 8e plaats. Een fysiek altijd sterk team en tot de laatste seconde vechtend voor het beste resultaat. Tevens Spanje tegen Colombia, waarbij Spanje een "zwakke" tegenstander treft. Voor nummer 1 t/m 4 strijden Portugal, Argentinie, Brazilie en Duitsland.

 

Vrijdag 13 november

NEDERLANDS DAMES ROLHOCKEYTEAM TOONT KARAKTER

Laatste WK wedstrijd tegen Spanje voor een maximale vijfde plaats

 

Buenos Aires- Het Nederlands dames rolhockey heeft in een keiharde en uiterst spannende wedstrijd tegen de USA een ongekende souplesse getoond en behaalde in een uitverkocht (2000 toeschouwers) en enthousiast stadion een verdiende overwinning van 5-4. Na de deceptie van de wedstrijd tegen Duitsland, verlies ondanks het betere van het spel, is het begeleidingsteam van de nationale ploeg lang bezig geweest om het moraal van de ploeg te verbeteren. Voor de 28 jarige en voor RV Rotterdam uitkomende speelster Lydia Gutierrez is het toernooi vanwege een knieblessure reeds beeindigd. Ratna van Gemert (18): "We halen nog een keer alles uit de kast want die vijfde plek is voor ons !" Het toernooi wordt beindigd met de droomfinale Portugal-Argentinie waarvoor geen enkele toegangskaart meer verkrijgbaar is en de media (radio, tv en schrijvende pers) zich inmiddels volledig op deze wedstrijd heeft gericht.

 

Zaterdag 14 november

NEDERLANDER TON SORENSEN SCHEIDSRECHTER WK FINALE 

Eervolle aanstelling voor Nederlandse rolhockey scheidsrechter

 

Buenos Aires- De 43 jarige Nederlandse rolhockey scheidsrechter Ton Sorensen uit Dordrecht heeft van de CEPA (Wereldbond voor scheidsrechters) de eervolle aanstelling gekregen om de droomfinale tussen gastland Argentinie en Portugal te begeleiden. Deze wedstrijd, waarvan het stadion reeds met 2000 toeschouwers volledig is uitverkocht, wordt live in Argentinie via de TV uitgezonden en Sorensen zal om 19.30 uur plaatselijke tijd (22.30 uur Nederlandse tijd) het begin van de wedstrijd in de Argentijnse heksenketel geven. Rolhockey in Argentinie is razend populair en het is nu al bekend dat Sorensen de wedstrijd na enkele minuten, voor de vegers, zal moeten stilleggen daar de duizenden blauw witte papiersnippers het rolschaatsen op de terazzo (natuursteen) vloer inmiddels onmogelijk heeft gemaakt.

 

Zondag 15 november

ARGENTINIE WERELDKAMPIOEN BIJ DE DAMES

Nederland wordt zeer verdienstelijk zesde

 

Buenos Aires- Door 3-1 winst van gastland Argentinie op Portugal in de finale van het WK voor dames mag de ploeg van de Argentijnse coach Moretta Carlos zich de nieuwe wereldkampioen noemen. 

De Nederlandse scheidsrechter Ton Sorensen heeft de finale uiterst bekwaam tot een goed einde gebracht.

Het brons gaat naar Duitsland dat zeer verrassend Brazilie met 2-1 versloeg en de Duitse keeper Gera Himmelrath werd tot de beste keeper van het WK benoemd. Nederland moest na een kleine nederlaag van 2-1 tegen Spanje genoegen nemen met de zesde plaats doch verbeterde hiermee de prestatie van het WK 1996 (zevende).

 

Uitslagen Nederland

Austalie       - Nederland    1-8

Macao         - Nederland   15-0

Nederland   - Colombia     2-1

Brazilie        - Nederland   7-4

Nederland   - Duitsland     0-3

Nederland   - USA             5-4

Spanje         - Nederland   2-1

 

Eindstand: 

1 Argentinie 

2 Portugal 

3 Duitsland 

4 Brazilie 

5 Spanje 

6 Nederland 

7 USA 

8 Colombia 

9 Engeland 

10 Japan 

11 Angola 

12 Australie 

13 Macao 

14 Zuid Afrika

bottom of page