top of page

WK-B Canelones - Uruguay - 2014

Nederland verliest USA

17 november 2014

Nederland heeft de eerste wedstrijd op het WK-B met 4-2 verloren van de USA. Het team van bondscoach Marty van den Brand begon nerveus aan de wedstrijd. USA wist individuele fouten van Oranje meedogenloos af te straffen. Bij rust keek Nederland tegen een 3-0 achterstand aan. In de tweede helft trok Nederland het initiatief naar zich toe en creëerde het veel kansen. Nederland speelde beter maar de Amerikaanse goalie was niet te passeren. Halverwege de tweede helft viel uiteindelijk toch het verdiende doelpunt voor Nederland. Ook hierna kreeg Nederland nog veel goede scoringsmogelijkheden, maar geluk ontbrak. Een blauwe kaart voor Dave Holtzer werd door USA via een directe vrije slag verzilverd. In de slotfase viel uiteindelijk toch nog het tweede Nederlandse doelpunt.

Een teleurgestelde bondscoach Marty van den Brand: ”We speelde de eerste helft met te veel ontzag voor onze tegenstander maar in de tweede helft waren we de USA de baas. We verzuimde echter de kansen te verzilveren. Deze nederlaag was niet nodig geweest. We blijven positief en kijken alweer vooruit naar de volgende wedstrijd tegen Engeland. “

Nederland verliest opnieuw

19 november 2014

Nederland heeft ook de tweede wedstrijd op het WK-B in Uruguay verloren. Engeland was met 5-1 te sterk voor oranje. Een geflatteerde uitslag, want Nederland gaf Engeland driekwart van de wedstrijd goed partij. Onder tropische omstandigheden, in een bloed hete sporthal ging de strijd in de eerste helft gelijk op. Engeland kreeg een aantal goede scoringsmogelijkheden, maar knap keeperswerk van Harold de Wit voorkwam een achterstand. Ook Nederland was een paar keer dicht bij een doelpunt, maar de rust en zuiverheid ontbraken om de kansen te verzilveren. Bij rustsignaal stond de stand 0-0 op het scorebord. In de tweede helft kwam Nederland al snel ongelukkig op achterstand. Op een afstandsschot had Harold de Wit geen zicht en via een speler hobbelde de bal langzaam het goal in. Nederland bleef doorgaan en voerde de druk op Engeland op. Maar ook in deze fase werden de spaarzame kansen niet benut. Een goed uitgespeelde aanval van Engeland zorgt dan voor de 0-2. Nederland bleef vechten voor een goed resultaat en via een benutte directe vrije slag door Eric Vives Boersma kwam Nederland weer terug in de wedstrijd, 1-2. Hierna neemt de spanning toe De scheidsrechters zorgde keer op keer voor verwarring door vreemde beslissingen. Een duidelijke overtreding in ons penalty gebied werd niet bestraft en leidde direct tot het derde Engelse doelpunt. Hierna verslapt de concentratie en scoorde Engeland binnen de minuut de 1-4. Met nog 5 minuten op de klok is de wedstrijd dan gespeeld. Nederland probeert nog van alles op maar kan niet verhinderen dat Engeland vlak voor tijd de score op 1-5 breng.

Nederland speelt nu donderdag tegen Uruguay de kwartfinale.

Het thuisland verloor de laatste poule wedstrijd met penalty’s van Oostenrijk

Nederland verslaat gastland Uruguay in kwartfinale
21 november 2014

En als het moet gebeuren... Uruguay in eigen huis met penalty's verslagen in een memorabele wedstrijd. Meer dan 2000 toeschouwers en een geweldige Zuid-Amerikaanse sfeer. Maar ook een wedstrijd waarin we allemaal het beste wat we nog in ons hebben ten toon spreidden. 0-0 in de rust en na de pauze maakt Eric Vives 1-0 in een overtalsituatie. Vanaf de afslag maakt Uruguay gelijk en de bomvolle hal ontploft werkelijk. Vanaf dat moment wordt het een thriller in een ware heksenketel. Luuk lijkt 3,5 minuut voor tijd matchwinnaar te worden door 1-2 binnen te schieten. Zeker als een Uruguayaanse speler zijn hoofd verliest à la Suarez en Eric neerslaat. Met 1,5 minuut op de klok mist Eric de directe en in ondertal maakt Uruguay een enorm gelukkige goal. Een afzwaaier belandt via de stick van Robbie in onze goal, 2-2. We kunnen de overtalsituatie niet uitnutten en dus verlenging met golden goal. De 1e helft is voor ons met 2x een schot op lat en paal. De 2e helft is het peentjes zweten en schreeuwt Marty zijn stem schor om de verdediging overeind te houden. Dus penalty's en dat is de Nederlandse specialiteit. Niels en Luuk scoren en Uruguay niet, dus we staan in de halve finale. Hoe mooi zou het zijn om de promotie af te dwingen, maar mijn eigen droom (en die van ons allemaal) is dat goud, die andere medailles hebben we al genoeg! Morgen 22.30 uur NL tijd de revanchewedstrijd tegen Engeland in de halve finale van het WK!!

Nederland verovert brons op WK rolhockey

26 november 2014

Het Nederlands rolhockey team heeft een prima prestatie geleverd door op het WK-B rolhockey in Uruguay de derde plaats te behalen. In de wedstrijd om het brons werd de USA met duidelijke cijfers verslagen. Door dit resultaat promoveren de rolhockeyers weer naar de A-poule. Het WK-A wordt van 20 tot 27 juni 2015 gespeeld in Frankrijk.

In Uruguay begon Nederland niet overtuigend aan het toernooi. In de poule wedstrijden moest het team van bondscoach Marty van den Brand 2 nederlagen incasseren tegen USA (2-4) en Engeland (1-5).

Maar in de kwartfinale wedstrijd tegen gastland Uruguay speelde Oranje een memorabele wedstrijd. In een uitverkocht ESTADIO DE JUEGO (2000 toeschouwers) in de provinciestad Canelones wist Oranje gastland Uruguay via penalty’s te elimineren en zich verrassend te plaatsen voor de halve finale.

In de halve finale wedstrijd moest Nederland het weer opnemen tegen Engeland en ook dit keer was het Britse team met 5-1 te sterk voor Oranje.

Voor Nederland bleef er nu nog één kans over voor promotie naar de A-poule. Daarvoor moest de wedstrijd om de derde plaatst gewonnen worden. Tegenstander was wederom USA, waarvan in de openingswedstrijd nog van werd verloren. Maar dit keer liet Oranje er geen gras over groeien en speelde USA met 11-3 volledig van de baan. Een bronzen medaille en promotie naar de A-poule is hierdoor een feit..

Bondscoach Marty van den Brand: “Ik ben super trots op mijn spelers. Ondanks we het toernooi begonnen met twee nederlagen zijn we positief gebleven en er in blijven geloven. Een plaats bij de eerste drie was onze doelstelling en dat is gelukt. En super resultaat”, aldus een dolgelukkige bondscoach.