top of page

WK-A SAN JUAN - Argentinie - 2011

 

23 september 2011
SAN JUAN EN ORANJE KLAAR VOOR HET WK

 

San Juan - De stad San Juan staat de komende week volledig in het teken van het WK rolhockey.  Grote billboards en posters ter promotie van het WK rolhockey zijn in heel de stad te zien. In het stadion Aldo Cantoni worden de laatste voorbereidingen getroffen voor het  toernooi. In deze omgeving bereid Nederland zich voor op de eerste wedstrijd zondag tegen Zwitserland. Na een lange en vermoeiende reis van bijna 30 uur stond vandaag vooral in het teken van acclimatiseren. Na een ontspannen ochtend kon Oranje in de middag kennis maken met de speelvloer van Estadio Aldo Cantoni en s'avonds speelde Nederland een oefenwedstrijd tegen de plaatselijke vereniging Club Socialy y deportivo LOMO. Morgen gaat het WK echt van start. Om 18.30 uur (23.30 uur Nederlandse tijd) de openingsceremonie en om 21.00 uur het openingsduel Spanje tegen Chili.

 

 

25 september 2011

WK VAN START MET EEN GEWELDIGE OPENINGSSHOW

 

San Juan - In een volgepakt Estadio Aldo Cantoni met naar is het WK van start gegaan met een fantastische openingsshow. Hoogtepunt van de avond was toch wel de binnenkomst van de Argentijnse selectie tot groot enthousiastme van het uitzinnige thuispubliek. De opening met een live optreden van het WK lied "Passion Mundial San Juan" en een geweldige show uitgevoerd door meer dan 100 kunstrolschaatsters was een groots spectakel.

 

Beelden van de openingsshow:

deel 1: http://youtu.be/GnZns4c-zr0

deel 2: http://youtu.be/PfDy_e270mk

deel 3: http://youtu.be/lKG9WMr7Rtk

 

25 september 2011

SPANJE WINT MET OVERMACHT VAN CHILI

 

San Juan - Spanje heeft het openingsduel van het WK overtuigend gewonnen tegen Chili. De zuidamerikaanse ploeg speelde bij vlagen goed rolhockey, met name in de openingsfase,  maar kon geen tegenstand bieden aan het giga hoge tempo van de Spanjaarden. Na een 4-0 ruststand werd de eindstand van de eerste wedstrijd van het WK 8-1 in het voordeel van de regerend wereldkampioen Spanje.

Vandaag om 13.00 uur (18.00 uur nederlandse tijd) komt Nederland in actie tegen Zwitserland.

 

 

26 september 2011

ORANJE VERLIEST MAAR LAAT GOEDE INDRUK ACHTER

 

San Juan - Nederland heeft een goede indruk achtergelaten in de eerste wedstrijd van het WK. Na een goed begin waarbij het wel duidelijk was dat Zwitserland de bovenliggende partij was bood Nederland goed tegenspel. Het was jammer dat Zwitserland uit een afgebroken aanval van Nederland in een twee tegen één situatie onze goed keepende Harold de Wit helemaal uit positie wist te spelen en de 1-0 wisten te scoren. Nederland ging vervolgens meer druk zetten hetgeen resulteerde in een schot op de paal van Lowie Boogers. Het was jammer dat de Zwitsers vlak voor rust met een schitterende goal op 2-0 kwamen.  Kort daarna kreeg Nederland ook nog een Penalty tegen. Deze werd op fantastische wijze gekeerd door onze goalie. Uiteindelijk was dit ook de ruststand. Na rust werd Nederland direct onder druk gezet. Binnen 2 minuten liepen de Zwitsers uit naar 4-0 en werden er in deze fase van de wedstrijd teveel teamfouten gemaakt. Na de 4-0 herpakte Nederland zich. Het tempo ging omhoog en er volgden een aantal mooie uitgespeelde kansen. Met een schot op de paal was Nederland weer dicht bij een welverdiend doelpunt. Het lukte Nederland niet om de Zwitserse keeper te passeren. In de slotfase weet Zwitserland nog tweemaal te scoren waardoor de eindstand flateerd op 6-0 kwam. Bondscoach Tonny van den Dungen:"Ik ben tevreden met het vertoonde spel maar ontevreden over de uitslag. Er had meer ingezeten. Met name in de eerste helft was Nederland gelijkwaardig aan Zwitserland".

 

 

27 september 2011

NEDERLAND GEEN PARTIJ VOOR WEERGALOOS SPANJE

 

San Juan - In de tweede wedstrijd van het WK moest Nederland het opnemen tegen titelkandidaat nummer 1 Spanje. Op voorhand een ongelijke strijd, maar toch lukte het Nederland om in de eerste helft goed weerstand te bieden waardoor de verwachtte doelpuntenmachine van Spanje niet opgang kon komen. Oranje kreeg zelfs enkele kleine kansjes. Een snelle counter werd door Rudy van Deursen op schitterende wijze doeltreffend afgerond. Bij rust was de schade voor Oranje slechts 5-1. Na rust werd het een ander verhaal. De eerste helft had zichtbaar teveel kracht gekost voor de Oranjespelers en Nederland kon geen vuist meer maken tegen de regerend wereldkampioen. Ondanks goed keeperswerk van Harold de Wit liep de score snel op. In de slotfase van de wedstrijd kregen de beiden debutanten Ricardo van de Heuvel en keeper Joey van den Dungen nog speeltijd van de bondscoach. Na het laatste fluitsignaal stond de stand 15-1 op het scoreboard. De laatste poulewedstrijd speelt Nederland tegen Chili. Chili won met 3-1 van Zwitserland en heeft nu grote kans om zich te plaatsen voor de wedstrijden om plaats 1 t/m 8.

 

 

28 september 2011

NEDERLAND VERLIEST VAN CHILI

 

San Juan - Nederland heeft ook de laatste poulewedstrijd verloren. Ditmaal was Chili Nederland met 6-1 de baas. Chili heeft een sterk team dat ook al in de voorbereiding verrassende uitslagen heeft behaald. Zo wonnen de Chilenen in de voorbereiding van Portugal en Frankrijk en speelde het gelijk tegen Italie. Nederland heeft naar vermogen gespeeld en was in de wedstrijd zeker niet heel veel minder dan Chili. Maar op dit wereldniveau worden kleine fouten ongenadigd afgestraft. Het Nederlandse doelpunt kwam op naam van Lowie Boogers, juist in een periode dat Nederland met 3 man op de baan stond. Chili heeft zich door deze overwinning geplaatst voor de kwartfinale. De tegenstander is dan Argentinie. Het thuisland won gisteravond in een uitverkocht stadion en in een waanzinige partij rolhockey met 7-2 van Italie. Nederland moet het donderdag opnemen tegen Duitsland. Bij winst is Nederland veilig, bij verlies volgen voor Oranje nog 2 "finales" die allebei gewonnen moeten worden om niet te degraderen naar de B-poule.

 

 

29 september 2011

NEDERLAND LAAT DUITSLAND ONTSNAPPEN

 

Met veel spanning werd uitgekeken naar deze wedstrijd. Vol verhouden gingen wij met de bus naar het stadion. Na een zeer wisselend opgaande 1e helft waarin zowel Duitsland als Nederland niet wisten te scoren kon worden geconcludeerd dat beide ploegen aan elkaar waren gewaagt. Beide keepers speelden een perfecte 1e helft en er waren kansen over en weer. Het aantal persoonlijke fouten liep redelijk met elkaar in de pas. Na rust een zelfde beeld. Op de tribune dachten wij, de ploeg die scoort wint ook. Na circa 9 minuten wisten de Duitsers aan de rechterzijde van het doel van Nederland een gaatje te vinden en scoorden de 1-0. Nederland moest deze klap verwerken en voordat men het goed en wel in de gaten had lag de 2-0 al achter Harold de Wit. Wij hielden ons hart vast en dachten dat de accu bij Nederland leeg was. Gelukkig herpakte ons team zich en het talrijke publiek jeugde luidkeels voor Nederland toen Arjen van Gerwen de aansluit treffer wist te maken. Nederland drukte door en zette de Duitsers onder druk. Via een scrimmage voor het doel scoorde Arjen van Gerwen wederom. 2-2 wie had dat gedacht. Een verrassing hing in de lucht vooral toen Harold de Wit een directe vrije slag, gegeven na onze 10e fout, van de Duitsers wist te stoppen. Het was daarom zeer jammer dat een afstand schot in het net vloog. 3-2 voor de Duitsers. Nederland deed haar best om nog iets te forceren vooral omdat Duitsland op 9 persoonlijke fouten stond. Het was dan ook jammer dat de scheidsrechter 3 seconden voor tijd geen fout aan Duitsland gaf toen Lowie Boogers onderuit werd gehaald. Groot was de teleurstelling bij Nederland toen het laatste fluitsignaal klonk. Thans rest ons nog twee finale wedstrijden die beiden gewonnen moeten worden om alsnog behouden te blijven voor de A-poule. 

 

 

30 september 2011

NEDERLAND ZET ENGELSEN OPZIJ IN SLOTFASE 

 

Na de grote teleurstelling door het verlies tegen de Duitsers was het lastig om de accu op te laden voor de alles beslissende wedstrijd tegen Engeland. Je kon zien dat het niet meevalt om binnen 24 uur weer zo scherp te zijn als tijdens de vorige wedstrijd. Dit was ook te merken tijdens de 1e helft van de wedstrijd. Nederland speelde in een traag tempo en er zat weinig tot geen creativiteit in de ploeg. De ruststand werd dan ook bereikt met een 0-2 achterstand doordat Harold de Wit ons in de race hield door een penalty van de Engelsen te stoppen. Het was jammer dat wij kort voor rust een directe vrije slag hadden gemist. Na rust een iets beter spelend Nederland waarbij het tempo iets omhoog ging. Via een uitval wist Nederland door Lowie Boogers op 1-2 te komen. Lang mochten wij daar niet van genieten want kort daarna werd het via een schitterende goal van de Engelsen 1-3. Op het moment dat wij op de tribune dachten dat het gedaan was deed onze bondscoach Ton van den Dungen een verrassende zet,hij bracht Niels Janssens in het veld. Direct ging het tempo omhoog en het enthousiasme binnen het team kwam terug toen Niels uit een fantastische pass van Arjan van Gerven zeer knap de 2-3 liet aan tekenen. Even daarna ging iedereen uit zijn dak toen Michel van Gemert met een "panchitootje" (bal opwippen achter het doel en in het doel slaan) de 3-3 op het bord zette. Het team werd uitzinnig van vreugde toen Arjan van Gerwen circa 2 minuten voor tijd de 4-3 op het bord zette. Het werd nog wel even met de billen knijpen maar de vreugde was zeer groot toen het laatste fluitsignaal klonk. Ik wil het gehele team een pluim geven voor hun inzet en optreden tot heden. Morgen de alles beslissende wedstrijd tegen de USA. 

 

1 oktober 2011

NEDERLAND RED HET NIET TEGEN USA 

Na heeft het beslissende degragartieduel tegen USA met 5-0 verloren.
En teleurstellend resultaat waarmee Nedrland op de 14de plaats eindigd op het WK en zal degraderen naar de B-poule 

 

 

 

 

UITSLAGEN WK SENIOREN 2011 SAN JUAN ARGENTINIE

 

Poule A

Spanje           - Chili                   08  -  01

Zwitserland    - NEDERLAND    06  -  00

Spanje           - NEDERLAND    15   -  01

Chili               - Zwitserland        03   - 01

Chili               - NEDERLAND     06   - 01

Spanje           - Zwitserland        04   - 00

 

Poule B

Zuid Afrika     - Italie                   00 - 11

Duitsland       - Argentinie          02 - 04

Duitsland       - Italie                   01 - 06

Argentinie      - Zuid Afrika         10 - 01

Duitsland       - Zuid Afrika          09 - 02

Argentinie      - Italie                    07 - 02

 

Poule C

Mozambique     - U.S.A.                10 - 01

Angola               - Portugal             02 - 06

U.S.A.                - Angola               04 - 07

Mozambique     - Portugal             03 - 07

Mozambique      - Angola              04 - 03

U.S.A.                 - Portugal            01 - 18

 

Poule D

Engeland           - Colombia           01 - 05

Frankrijk             - Brazilie              01 - 08

Colombia           - Frankrijk            02 - 04

Engeland           - Brazilie              02 - 07

Colombia           - Brazilie              01 - 07

Engeland           - Frankrijk            01 - 05

 

wedstrijden om plaats 9 t/m 16

Zwitserland          - Zuid Afrika       03 - 02

Duitsland             - NEDERLAND   03 - 02

Angola                 - Engeland         07 - 01

Colombia             - USA                 05 - 02

 

wedstrijden om plaats 1 t/m 8

Portugal              - Frankrijk               06 - 03

Brazilie                - Mozambique       06 - 09

Spanje                - Italie                     05 - 02

Chili                     - Argentinie            03 - 12

 

wedstrijden om plaats 13 t/m 16

Zuid Afrika            - USA                     

Engela                  - NEDERLAND     

 

wedstrijden om plaats 9 t/m 12

Colombia             - Angola                  01 - 03

Zwiterland            - Duitsland              04 - 03

 

wedstrijden om plaats 5 t/m 8

Frankrijk                - Brazilie                 05 - 04

Chili                       - Italie                     00 - 04

 

wedstrijden om plaats 1 t/m 4

Portugal                 - Mozambique        09 - 02

Argentinie              - Spanje                  04 - 05

 

wedstrijd om plaats 15/16 : Zuid Afrika  - Engeland             04 - 07

wedstrijd om plaats 13/14   USA            - NEDERLAND       05 - 00

wedstrijd om plaats 11/12   Colombia    - Angola                  01 - 03

wedstrijd om plaats 9/10     Zwiterland   - Duitsland              04 - 03

wedstrijd om plaats 7/8       Frankrijk      - Brazilie                 05 - 04

wedstrijd om plaats 5/6       Chili             - Italie                     00 - 04

wedstrijd om plaats 3/4       Portugal       - Mozambique        09 - 02

 

FINALE

Argentinie   -  Spanje  04 - 05

 

 

 

 

 

!

bottom of page