top of page

EK JUNIOREN SAINT OMER - 2012

29 oktober 2012

Nederland verliest van gastland maar maakt een goede indruk.

St. Omer - Nederland heeft ondanks het verlies in de eerste wedstrijd op het EK U20 tegen gastland Frankrijk een goede prestatie geleverd. De ervaren bondscoach Alfredo Meier had zijn jongens goed voorbereid op het openingsduel tegen Frankrijk. “De druk ligt bij Frankrijk, zij spelen thuis dus zij moeten winnen. Wij kunnen vrijuit spelen en moeten daarvan profiteren”, had Alfredo Meier voor de wedstrijd de Oranje selectie meegegeven. Nederland begon sterk aan de wedstrijd. In het eerste kwartier kon Nederland Frankrijk goed partij geven. Het tactisch concept van Alfredo Meier werd goed uitgevoerd. Zoals verwacht maakte Frankrijk veel druk, maar Nederland wist dit redelijk goed op te vangen en creëerde enkele goede goalkansen in de omschakeling. Oranje doelman Joey van den Dungen keepte een fantastische wedstrijd. Met enkele super reddingen bleef de stand 0-0 lang op het scoreboard. Pas in de dertiende minuut kwam Frankrijk, tot grote opluchting van de vele Franse supporters, op een 1-0 voorsprong via een afstandsschot. Direct daarna moest Nederland een tweede doelpunt incasseren. De begin fase van de wedstrijd had Nederland veel kracht gekost, maar mede dankzij de conditietraining van de afgelopen weken bleef Nederland overeind en herpakte het team zich weer. Door een ongelukkig doelpunt luttele seconden voor het einde van de eerste helft was de ruststand 3-0 in het voordeel van Frankrijk.

Ook in de tweede helft haalde Nederland een goed niveau. Helaas was uitblinker van de eerste helft Davy van Willigen niet meer inzetbaar vanwege een pijnlijke knie. Maar ook in de aangepaste samenstelling wist Nederland Frankrijk goed tegengewicht te geven. Nederland had in deze wedstrijd 1 of 2 doelpunten verdient, maar helaas bleef de teller op nul staan. De ultieme mogelijkheid was een directe vrije slag voor Nederland maar deze werd helaas niet verzilverd. Frankrijk wist ook in de tweede helft nog 3 maal te scoren zodat de eindstand 6-0 was in het voordeel van het thuisland. Na afloop gaf Alfredo Meier zijn team de complimenten. “ De jongens hebben goed gespeeld, met veel inzet en ook tactisch naar behoren. Ik zie nog veel verbeterpunten maar deze wedstrijd geeft veel vertrouwen voor de toekomst. De volgende wedstrijd spelen we tegen grootmacht Portugal en dan zullen we weer 200% voor moeten gaan om een goed resultaat te behalen”, aldus een tevreden bondscoach.

Frankrijk – Nederland 6 – 0 (ruststand 3 -0 )

teamfouten: Frankrijk 13, Nederland 10

 

 

30 oktober 2012

Portugal overklast Nederland

Nederland heeft rolhockey les gekregen van Portugal. Na 2x20 minuten stond de eindstand 20-0 op het scoreboard. Het krachtverschil was te groot. Oranje was hier niet tegen opgewassen. Toch was bondscoach Alfredo Meier niet teleurgesteld. "Dit zijn nu eenmaal de krachtsverhoudingen op dit moment. Mijn jongens hebben naar vermogen gespeeld. Ik denk dat we niet veel minder waren dan tegen Frankrijk, maar Portugal is van een ander orde". Portugal ging van het begin tot het einde voluit en de oranje spelers toonde bij vlagen te veel ontzag voor de tegenstander. Portugal had maar één doel en dat was een zo groot mogelijk uitslag. Tot in de laatste minuut streden de spelers Portugal om de bal en gingen voluit in de duels. Met als resultaat 3 geblesseerde spelers bij Oranje. Alfredo Meier : "Ik kan dit niet zo goed begrijpen van Portugal. Ik hoop dat onze geblesseerde spelers tegen Duitsland weer inzetbaar zijn. Door het gelijkspel van Duitsland tegen Frankrijk is het doelsaldo beslissend in onze poule. Duitsland zal proberen om de 11-0 nederlaag tegen Portugal te compenseren met veel doelpunten tegen Nederland en daarmee de tweede plaats te halen in de poule ten kostte van Frankrijk. Maar wij zullen onze huid tegen Duitsland duur verkopen", aldus de Duitse bondscoach in Nederlandse dienst.

 

 

31 oktober 2012

Ook Duitsland te sterk voor Oranje

Nederland heeft de laatste poule wedstrijd met ruime cijfers verloren van Duitsland. In de eerste helft kon Oranje onze oosterburen nog enige weerstand bieden ofschoon het goal van Joey van den Dungen vanaf het begin zwaar onder druk kwam te staan. De Duitsers moesten veel doelpunten scoren om nog tweede te worden in de poule en daardoor Italië in de kwartfinale te ontlopen. Mede door fantastisch keeperswerk van Joey bleef de teller van Duitsland na 20 minuten op "slechts" 4 doelpunten staan. Aanvallend kon Nederland niet veel brengen. Hiervoor kwamen de spelers fysiek en technisch te kort. In de tweede helft was Kevin van der Klooster vanwege een spierblessure niet meer inzetbaar. Door het wegvallen van Kevin werd Oranje achterin kwetsbaarder en kon de Duitse doelpuntenmachine opgang komen. Bondscoach Alfredo: "Onze spelers zijn fysiek niet voldoende geprepareerd om elke dag een topwedstrijd te spelen. Hieraan moeten we in de toekomst nog meer aandacht aan besteden. Doordat de spelers niet meer fit zijn en kampen met blessures zal ik de speelstijl de komende wedstrijden noodgedwongen moeten aanpassen. De spaarzame kansen die we in de wedstrijden hebben gehad worden gemist omdat de spelers de kracht ontbreekt om een aanval doeltreffend af te ronden. Als de spelers in de tweede helft hetzelfde konden brengen als in de begin fase van de wedstrijd dan hadden we niet met 13-0 van Duitsland hoeven te verliezen. Desondanks zie ik in de toekomst mogelijkheden met deze groep, maar dan zullen we er met z'n allen ook hard aan moeten werken en een goed trainingsplan moeten maken. Het op peil brengen van de fysieke fitheid zal daarbij een belangrijk onderdeel zijn".

 

 

1 november 2012

Nederland voorkomt dubbele cijfers tegen Spanje

Nederland heeft tegen Spanje een goede prestatie geleverd. Van het begin tot het einde is er geknokt voor een goed resultaat. Spanje is buiten categorie en één van de topfavorieten voor de Europese titel. Het is de verdienste van Nederland dat de nederlaag slechts 8-0 is geworden. Bondcoach Alfredo Meier: “Ik zeer tevreden met de inzet en vechtlust van het team in deze wedstrijd. De spelers zijn niet meer topfit maar konden toch nog de wilskracht opbrengen om een goed resultaat neer te zetten. De poule wedstrijden hebben erg veel kracht gekost. Fysiek komt Nederland te kort. Deze wedstrijd heb ik alle spelers ingezet om overbelasting te voorkomen. Groot compliment voor onze doelman Joey, hij heeft een weergaloze wedstrijd gekeept. Jammer dat het niet is gelukt om te scoren, ook in deze wedstrijd hebben we enkele mogelijkheden gehad om een doelpunt te maken”.

 

bottom of page