top of page

EK ASPIRANTEN 2003 WIMMIS ZWITSERLAND

 

De selectie

 

Remco Bartels (E.H.R.C. Marathon); 

Timo Dekkers (R.C. Brunssum) 

Yordi Dekkers  (R.C. Brunssum) 

Mitchel Geerling (E.D.R.C. AGOR); 

Nicky Albers (E.H.R.C. Marathon) 

Buddy Swinkels (E.H.R.C. Marathon); 

Huey Verbeek (E.H.R.C. Marathon); 

Joran Hartkamp (E.H.R.C. Marathon) 

Richard Willemsen  (E.H.R.C. Marathon) 

Bryan Janssen (R.C. Brunssum) 

 

 

 

10/11/03  

NEDERLAND - ITALIË  UITSLAG 0 - 14

 

Wimmis – Voor circa 600 toeschouwers speelde het Nederlands aspirantenteam haar eerste poule wedstrijd. Merendeel van de spelers was zeer onder de indruk van de fysieke gesteldheid van hun Italiaanse leeftijdgenoten. De Azuri waren reeds een aantal dagen in Zwitserland bezig met de voorbereiding op de openingswedstrijd tegen Nederland. De wedstrijd was nog geen 14 seconde oud of doelman Remco Bartels kon de bal uit zijn doel halen. Ook de twee opvolgende Italiaanse houdbare schoten waren raak zodat de Nederlanders na 3 minuten al tegen een 3-0 achterstand aankeken. Na een ruststand van 9-0 staakte de Italiaanse doelpuntenmachine bij een stand van 14-0. Bondscoach Ton van den Dungen : “Na een nerveuze start schakelde ik toch maar weer terug naar een oud systeem. Daar wisten de Italianen in eerste instantie geen antwoord op. Maar het klasseverschil was te groot ”. De internationale rolhockeywereld is blij met de aanwezigheid van het Nederlands aspiranten team want Nederland is nog altijd een gerespecteerd rolhockeyland. Volgens verzorger Gemmy Termars zijn er geen spelers die een blessure hebben opgelopen. De aanwezige Nederlandse supporters hopen nu op een goed resultaat tegen de volgende poule A tegenstander Duitsland (dinsdag 11-11-03, 19.00 uur). 

 

 

11/11/03  

NEDERLAND - DUITSLAND   UITSLAG 0-20 

 

Wimmis – Sportanlage Herrenmate was met circa 750 toeschouwers goed gevuld. Met name de circa 100 supporters uit Portugal zorgen voor een goede stemming in de gemeentelijke sporthal van Wimmis. De organisatie is in goede handen van de plaatselijke vereniging H.C. Wimmis die met een grote groep vrijwilligers hard werkt om het evenement te laten slagen. Of het evenement ook slaagt voor Team Wimmis moeten we afwachten daar ook de tweede poulewedstrijd geen wedstrijdpunt heeft gegeven. Na een ruststand van 0-7 werd het Nederlands aspirantenteam (onder de 17 jaar) naar een kansloze nederlaag van 0-20 gespeeld. De Duitse Bondscoach Werner Achtig verontschuldigde zich bij het begeleidingsteam van Team Wimmis. Zijn team staat op scherp, is in goede conditie en wil iedere EK minuut volluit spelen. De Nederlandse begeleiders vinden dat de Duitser zich niet hoeft te verontschuldigen daar een EK het platform voor de jeugdige rolhockeyers is om zich te etaleren. In topsport ga je voor het hoogste. In Wimmis is dan ook de absolute top van het Europese jeugdrolhockey aanwezig. Dit is de kweekvijver, hier zijn de toekomstige toppers aan het werk. Rolhockeylanden als Oostenrijk, Belgie, Andorra, Zweden, Rusland en Schotland zenden geen nationaal jeugdteam naar het EK daar zij bang zijn om te worden afgestraft. Nederland is wel aanwezig maar het doet pijn om Team Wimmis te zien verliezen. Het is opvallend om te zien dat Nederland met name op het fysieke vlak veel te kort komt ten opzichte van haar Europese leeftijdsgenoten.  Bondscoach Ton van den Dungen : “Het is bijzonder dat het team na zoveel goals tegen nog zoveel inzet toont, dat is een compliment waard. Ook keeper Bartels heeft goed werk verricht want hij heeft wel heel veel schoten op zijn goal gehad". De laatste poule wedstrijd is tegen Europees kampioen en het nog ongeslagen Spanje. Een loodzware wedstrijd voor de Nederlanders daar het krachtverschil groot zal zijn (woensdag 12-11-03, 17.00 uur).

 

 

12/11/03 

SPANJE  - NEDERLAND   UITSLAG 12 - 0

 

Wimmis – De Spaanse topscoorder Santi Teixido liet de scoreproductie deze keer over aan zijn teamgenoten. Ferran Formatje (4x), Aitor Ortiz (1x), Kilien Games (1x), Jaime Gonzalez (3x) en David Andres bepaalde de eindstand op 12-0 in het voordeel van de regerend Europees kampioen. Voor circa 850 toeschouwers was het bij de rust pas 4-0 doch het krachtsverschil was duidelijk zichtbaar.  De scheidsrechters Fouet (Frankrijk) en Eggimann (Zwitserland) hadden een rustige namiddag daar het spel voornamelijk op de Nederlandse speelhelft plaats vond. Enkele Oranje counters brachten de meegereisde Nederlandse supporters in extase want het eerste EK doelpunt hing in de lucht. Helaas werd het doelpunt niet gevierd. Bondscoach Ton van den Dungen : “Iedere tegengoal doet mij pijn maar de gruwelijke inzet van mijn spelers geeft een verzachtende werking”. 

Portugal werd met veel machtsvertoon eerste in poule B en hierdoor op donderdag 13 november 2003, 18.30 uur de volgende tegenstander van Nederland. Een verrassing zal het niet worden want het talentvolle team van Portugal speelt iedere wedstrijd voluit dus is het voor de Nederlanders een zware opgave om de schade beperkt te houden. 

 

 

13/11/03

NEDERLAND  - PORTUGAL   UITSLAG 0 - 17

 

Wimmis – Met nog twee speelronden in het verschiet is Team Wimmis getroffen door gezondsheidsklachten bij verschillende spelers. Verzorger Gemmy Termars maakt dan ook overuren om het team zo fit mogelijk te houden. De donderdag begon met een aantal vrije uren voor de spelers van het Nationaal aspirantenteam en na de lunch van 13.00 uur stond de dagindeling weer in het teken van de komende wedstrijd. Tegenstander was nu topfavoriet Portugal dat fraai jeugdrolhockey liet zien. De pubers uit het zuiden van Europa zijn echte sportmensen die hard knokken om zo te laten zien dat zij aan de vooravond staan van een (lucratieve) sportcarrière. Diverse spelers hebben inmiddels een voorcontract getekend bij één van de profclubs uit Portugal. 

De wedstrijd was eenzijdig daar de Nederlanders continue onder druk stonden en na een 0-9 ruststand stopte de doelpunten machine van trainer-coach Vasco Vaz bij 0-17.  De volgende tegenstander van het nog steeds puntloze en doelpuntloze Nederland is Frankrijk. (vrijdag 14 november 2003 om 17.15 uur). Behalve Portugal zijn ook Spanje, Italië en het gastland Zwitserland geplaatst voor de halve finale. 

 

 

14/11/03 

NEDERLAND  - FRANKRIJK  UITSLAG 1 - 18

 

Wimmis – Niet alleen de Nederlandse supporters juichten hard om het eerste Nederlandse doelpunt maar ook de overige rolhockeysupporters uit alle aanwezige landen in Sportanlage Herrenmate vonden het fijn dat het Nederlandse team eindelijk haar eerste doelpunt scoorde. De spelers omhelsde elkaar alsof zij zojuist het winnende doelpunt hadden gescoord tijdens de interland tegen het team van oud internationaal Eric Marquis die overigens van zijn hobby zijn vak heeft gemaakt. Want na zijn carrière als speler is hij al jaren full-time bondscoach van subtopper Frankrijk. Ook Frankrijk was te sterk voor Oranje want na een ruststand van 0-9 werd de wedstrijd na twee keer 15 minuten effectieve speeltijd door de scheidsrechters Lewis (Zwitserland) en Richardson Engeland) bij de stand van 1-18 beëindigd. 

 

 

15/11/03

ENGELAND - NEDERLAND  UITSLAG 6 - 2

 

Wimmis – Zonder teambegeleider Rob Verbeek die met griep in het hotel achter bleef speelde Nederland haar laatste EK duel tegen Engeland. Bondscoach Ton van den Dungen had het tijdens de wedstrijdvoorbereiding toch weer voor elkaar gekregen dat het team weer 100 % inzet toonde. En dat is een compliment want het is niet eenvoudig om een zo geslagen team weer voor iedere wedstrijd klaar te stomen. De Engelsen oefende grote druk uit op het doel van de Nederlanders doch de ruststand werd niet meer dan 2-0. Ook de tweede helft was voor Engeland maar werd toch nog toonbaar door de stand 4-2. Eindstand van de wedstrijd Engeland – Nederland 6-2. Leuk was het debuut van de Nederlandse keeper Bryan Janssen (Brunssum) die in de tweede helft werd ingezet en hierdoor ook zijn EK minuten kreeg. Nederland viel in de prijzen want de Fair-play cup werd tijdens de sluitingsceremonie onder luid gejuich aan de Nederlandse aanvoerder overhandigd.  

 

 

Eindstand EK aspiranten 2003

1. SPANJE

2. PORTUGAL

3. ZWITSERLAND

4. ITALIË

5. DUITSLAND

6. FRANKRIJK

7. ENGELAND

8. NEDERLAND

bottom of page