top of page

EK ASPIRANTEN 2002 St. OMER FRANKRIJK

 

Selectie

Jim Verharen        Z.R.C.                        15   jaar  

Lesly Dissel          Z.R.C.                        15   jaar 

Bas Tromp           Z.R.C.                         15   jaar 

Mitchel Geerling  E.D.R.C. AGOR          13   jaar 

Nick Luitwieler     E.D.R.C. AGOR          13   jaar 

Nick Verneer       R.C. De Lichtstad       15   jaar 

Huey Verbeek     E.H.R.C. Marathon     14   jaar 

Joran Hartkamp   E.H.R.C. Marathon    13   jaar 

Buddy Swinkels   E.H.R.C. Marathon    13   jaar 

Tim Thissen         R.V. Brunssum          15   jaar 

     

   

 

 

28/10/02      

NEDERLAND - FRANKRIJK                 UITSLAG 0 - 16 

 

 

St-Omer- Nederland heeft met grote cijfers van Frankrijk verloren. Salle des Sports du Brockus was voor driekwart gevuld met circa 400 toeschouwers. Het was een regelmatige zege van Frankrijk. Frankrijk is momenteel duidelijk twee maatjes te groot voor Nederland. Oranje keepers Jim Verharen en Tim Thissen  zijn beiden één helft in actie geweest en hebben beiden goed gekeept. De spelers hebben gevochten voor wat ze waard zijn. Coach Ton van den Dungen:”Natuurlijk heeft Frankrijk meer kwaliteit in huis dan Nederland, maar ik ben trots op mijn spelers. Qua mentaliteit en inzet zijn ze tot het uiterste gegaan en hebben ze alles gegeven” 

 

Teambegeleider Rob Verbeek:”De spelers waren vooraf super zenuwachtig en gespannen. Ze gingen allemaal met witte koppies de baan op. In de wedstrijd hebben ze dit op een goede wijze van zich af kunnen spelen. De duels werden goed aangegaan en ze lieten zich zeker niet zomaar door de Fransen aan de kant zetten."  De eerstvolgende tegenstander van Oranje is Oostenrijk. Het begeleidingsteam verwacht dat Oostenrijk ongeveer gelijkwaardig is aan het Nederlands team. Rob Verbeek:”We zullen er alles aan moeten doen om deze wedstrijd te winnen. Het zal zeker niet makkelijk worden maar er zijn mogelijkheden. De 16-0 nederlaag tegen Frankrijk hebben de jongens goed verwerkt. Tijdens het ochtendgesprek met de spelers zijn we nog even op deze wedstrijd teruggekomen, maar vanaf nu zijn alle ogen gericht op de wedstrijd tegen Oostenrijk. De sfeer en stemming binnen de groep is in ieder geval goed”. 

 

 

  

29/10/02      

 OOSTENRIJK - NEDERLAND               UITSLAG 0 - 1 

 

 

St-Omer - Vreugde in het Nederlandse kamp Oostenrijk is verslagen. In een spannende en g\elijk opgaande wedstrijd wist Oranje met 1-0 te winnen van oostenrijk. Het Nederlandse doelpunt werd al vroeg in de wedstrijd gemaakt. In het verdere verloop van de wedstrijd kregen beide landen nog voldoende kansen, doch goed keeperswerk van zowel de Oostenrijkse als de Nederlandse goalie voorkwam meerdere doelpunten. Voor Nederland keepte Jim Verharen een uitstekende wedstrijd. De Zaanse doelman heeft gedurende de herfstvakantie op de ZRC rolschaatsbaan veel extra trainingsarbeid verricht, onder ander met behulp van een tenniskanon. Wellicht heeft deze extra trainingsarbeid ervoor gezorgd dat Jim Verharen tijdens dit toernooi in de juiste topvorm verkeerd. Teambegeleider Rob Verbeek:"Hockey technisch is het allemaal nog niet helemaal volmaakt, maar dit team weet veel te compenseren met een grote dosis inzet en vechtersmentaliteit. Dit EK moet gezien worden als één groot leerproces. Het belangrijkste is dat we er dit jaar bij zijn. Dit team heeft nog tijd genoeg om de komende jaren verder te groeien. Maar nu zijn we ontzettend blij met de twee winstpunten van vandaag. Ook voor ons als begeleidingsteam is dit een groot stimulans om verder te gaaan. Morgen wacht ons een super zware wedstrijddag met wedstrijden tegen titelkandidaat Spanje (11.00 uur) en Zwitserland (19.00 uur)

 

 

  

  

30/10/02      

NEDERLAND - SPANJE                          UITSLAG 1-13 

 

 

In de derde groepswedstrijd heeft Nederland met 13-1 van top rolhockeyland Spanje verloren. De wedstrijd werd gekenmerkt door heel veel Spaans balbezit. De Spanjolen konden naar hartelust de bal rond spelen en met loep zuivere harde afstandschoten het Nederlandse goal onder vuur nemen.   Coach Ton van den Dungen had de spelers opdracht gegeven om in een klein vierkantje te verdedigen. "Tegen landen van dit niveau heeft het voor ons geen zin om voor een andere tactiek te kiezen. Daarvoor komen wij nog veel tekort. Mijn spelers hebben de opdracht goed uitgevoerd en gevochten voor wat ze waard zijn. Als het om inzet en mentaliteit gaat ben ik erg tevreden over onze prestaties. Hockey technisch en tactisch moet er echter nog veel verbeteren, maar dat wisten wij vooraf al. De komende jaren zullen we hard moeten werken om dit te gaan verbeteren. Ook bij de clubs natuurlijk, want daar moet de basis worden gelegd.", aldus de bondscoach. 

 

De organisatie rondom het oranjeteam zit goed in elkaar. Teambegeleider Rob Verbeek is dan ook tevreden over het verloop van het toernooi. Rob Verbeek:"Qua organisatie verloopt alles goed. Iedereen van het begeleidingsteam heeft zijn eigen taken. Bijvoorbeeld voorafgaande aan een wedstrijd wordt de warming-up uitgevoerd onder leiding van team-verzorger Gemmy Verharen. En na de wedstrijd begeleid zij ook de spelers tijdens de cooling-down."   In Frankrijk is een aanzienlijk oranje legioen aanwezig van ongeveer 20 man. De spelers waarderen deze steun zeer. Rob Verbeek:"Er zijn berichten dat de komende dagen nog meer Oranje supporters zich hierbij zullen aansluiten." Sinds gisteren is ook bondsafgevaardigde Ben Veerman in St. Omer aanwezig. Voor vanavond staat de wedstrijd tegen Zwitserland nog op het programma. Rob Verbeek verwacht wederom een zware wedstrijd. "Zwitserland is volgens mij gelijkwaardig aan Frankrijk, dus het zal voor ons weer een zeer moeilijke wedstrijd worden. Onze jongens hebben in drie wedstrijden laten zien dat zij bereid zijn tot het uiterste te gaan, ik hoop dat ze dat vanavond weer kunnen opbrengen om een acceptabele wedstrijduitslag te bewerkstelligen. " 

 

 

 

  

30/10/02    

ZWITSERLAND - NEDERLAND                UITSLAG 21-0 

 

 

 

 

Nederland heeft een grote nederlaag geleden tegen het zeer sterke Zwitserland. Met de ochtend wedstrijd nog in de benen was Oranje niet in staat om de Zwitserse doelpuntenmachine tot stoppen te brengen. Na een 7-0 ruststand bleef de teller van het scorebord na het laatste fluitsignaal steken op 21-0. Ondanks dit forse verlies was Bondscoach Ton van den Dungen niet ontevreden over de getoonde inzet en mentaliteit van het jonge team. "de spelers hebben wederom tot de laatste seconde geknokt om de nederlaag  zo klein mogelijk te houden. Maar de Zwitsers gingen de hele wedstrijd voluit om zodoende het doelsaldo flink op te voeren". 

 

Extra tegenslag voor het Nederlandsteam. In deze wedstrijd liep Nick Luitwieler een gebroken duim op. Verzorgster Gemmy Verharen:"Het toernooi wordt voor onze jongens een echte slijtageslag. Vooral de twee wedstrijden van vandaag waren erg zwaar en heeft zijn sporen nagelaten binnen het team. Nick Luitwieler was het meest ongelukkigst met een gebroken duim. Hij is hierdoor de rest van het toernooi niet meer inzetbaar. Lesly Dissel heeft een spierblessure en Bas Tromp kampt met een behoorlijk bloeduitstorting op zijn been. Beide spelers hebben veel verzorging nodig de komende 24 uur. Gelukkig hebben we morgen een rustdag, dus ik verwacht dat beide spelers weer op tijd fit zijn voor de wedstrijd op vrijdag. Ook de andere spelers hebben last van allerlei kleine kwalen. Ook zij krijgen de komende 24 uur de nodige aandacht. Op dit moment is het zelfs zo dat slechts 2 spelers nog 100% blessurevrij zijn." Nederland komt op vrijdagochtend om 11.00 uur weer in actie tegen de nummer 3 van poule B. 

 

 

 

 

 

 

 

 

01/11/02    

NEDERLAND  - ITALIE           UITSLAG 0-17 

 

 

 

 

 

Nederland heeft met duidelijke cijfers van Italië verloren. Na en 5-0 ruststand was de eindstand uiteindelijk 17-0 in het voordeel van Italië. Het wedstrijdbeeld was identiek aan de voorgaande wedstrijden. De tegenstander was een hoger niveau en Nederland probeerde dit klasse verschil met veel inzet en op mentaliteit te compenseren.Ondanks de grote nederlaag is bondscoach Ton van den Dungen een tevreden mens. “Het is fantastisch om te zien hoe de jongens omgaan met deze internationale wedstrijden. Ondanks de grote nederlagen maakt deze groep veel indruk op buitenstaanders met de wijze waarop zij zich als groep manifesteren. Zowel in de voorbereiding naar de wedstrijd toe als direct na de wedstrijd tijdens de cooling-down presenteren zij zich als een hechte groep. In de wedstrijd vertonen ze erg veel inzet en blijven ze echt tot de laatste seconde knokken. Hockey technisch komen we natuurlijk nog veel te kort”. Teambegeleider Rob Verbeek:”Het is goed om te zien dat alle jeugdtrainers van de jeugdspelers op de tribune zitten. Voor hen moet het ook erg leerzaam zijn om te zien waar we internationaal precies staan. Het is duidelijk dat door deze jeugdtrainers in de toekomst nog een hoop werk moet worden verricht. Maar voor deze groep jeugdspelers is dat het zeker waard!”.

 

Morgen staat de laatste wedstrijd op het programma tegen Engeland met als inzet de zevende plaats.

 

 

 

 

 

02/11/02    

NEDERLAND  - ENGELAND        UITSLAG  0-10 

 

 

 

 

In een uitverkochte sporthal, gevuld met circa 800 toeschouwers, heeft Nederland met 10-0 verloren van Engeland. Bij rust was de stand 4-0. Volgens teambegeleider Rob Verbeek was deze uitslag terecht en geeft het goed aan hoeveel achterstand Nederland heeft op de andere Europese rolhockey landen. Oostenrijk is ongeveer van gelijk niveau als Nederland, het gat met Engeland is vrij groot en het gat met de andere landen is enorm groot. Rob Verbeek:”Nederland heeft geknokt wat het waard was. Wij moeten deze jongens een groot compliment maken. Zonder de tomeloze inzet in elke wedstrijd waren de nederlagen beslist nog groter uitgevallen. Volgend jaar is het EK in Zwitserland, hoogst waarschijnlijk in Wimmes. Als Nederland daaraan wilt deelnemen dan moet de trainingsintensiteit nog verder worden opgevoerd. Ik hoop hiervoor een draagvlak te vinden bij de spelers, de ouders en bij de bond. Alleen dan is het zinvol om ook volgend jaar aanwezig te zijn op het EK. Wanneer de trainingsintensiteit niet wordt opgevoerd zal de kloof met de andere rolhockey landen nog groter worden en dan hebben we in alle eerlijkheid niks op het EK te zoeken. Deze groep jongens is het zeker waard. Gedurende één week internationaal rolhockey hebben ze enorm veel geleerd en ook enorm veel gezien. Het is een groep spelers dat nieuwe dingen erg snel oppikt en zeer goed coachbaar is. Maar alleen door volgend jaar erg veel te gaan trainen kunnen deze ervaringen omgezet worden in een hoger niveau rolhockey.”, aldus Rob verbeek, teambegeleider van het Nederlands aspirantenteam.

 

Het toernooi voor Oranje zit erop. Vanavond is er nog de sluitingsceremonie en aansluitend een buffet. Morgen wordt de terugreis aangevangen, de verwachting is dat de selectie tegen half 2 in Valkenswaard zal arriveren.

 

 

 

EINDSTAND

 

1. SPANJE 

2. PORTUGAL 

3. FRANKRIJK 

4. DUITSLAND 

5. ITALIE 

6. ZWITSERLAND 

7. ENGELAND 

8. NEDERLAND 

9. OOSTENRIJK

bottom of page