top of page

Derde nederlaag voor Oranje

17 juli 2018

La Coruna - Nederland speelde een verdienstelijke wedstrijd tegen de Italianen. Ondanks de hoge uitslag geeft deze wedstrijd vertrouwen voor de komende twee duels tegen Engeland en België. In de wedstrijd kwam Italië snel op een 0-1 voorsprong. Daarna herpakte Nederland zich en in de 9de minuut kwam Oranje via een doelpunt via Cesar Boersma op gelijke hoogte. Halverwege de eerste helft kwam Italië toch weer op voorsprong. Nederland wist met veel inzet nog lang in de wedstrijd te blijven. Toch lopen de Italianen nog voor het rustsignaal uit naar een 1-4 voorsprong.
in de tweede helft krijgt Nederland na 5 minuten een penalty. Deze wordt door Eric Boersma koelbloedig verzilverd. Hierdoor staat de stand 2-4 op het scoreboard. Nederland blijft knokken voor een goed resultaat met weer een uitstekende Joey van den Dungen in het goal. Maar de wedstrijd kost veel kracht. Dan vallen er 3 ongelukkige Italiaanse doelpunten vrijwel achterelkaar in het Oranje doel. Via een mooie actie van Cesar komt Nederland nog wel terug tot 3-7 maar in het laatste kwartier van de wedstrijd geeft Italië de genadeklap. Iedereen houdt zijn adem in als Cesar Boersma met een blessure naar de kant moet. Met het oog op de komende twee wedstrijden krijgen alle spelers speeltijd. Tweede keeper Luc Vroomen weet zich te onderscheiden met enkele mooie reddingen en Reginaldo Migalhas maakt na een mooie actie het vierde oranje doelpunt. De eindstand van de wedstrijd is 4-15.