top of page

Sterk Spanje overklast Nederland

16 juli 2018

La Coruna - Nederland speelde de tweede wedstrijd van het EK tegen thuisland Spanje. Het klasse verschil tussen het jonge Oranje en de gelouterde Spaanse profs was groot. In de eerste helft wist Nederland de schade te beperken tot 6 tegendoelpunten. In de tweede helft deed Spanje er een schepje bovenop en liep de score verder op. Oranje knokte voor wat het waard was tot het einde van de wedstrijd en werd uiteindelijk beloond met 2 EK doelpunten. De eindstand na het laatste fluitsignaal van de niet al te sterk fluitende scheidsrechters was 14-2 in Spaans voordeel. De volgende wedstrijd gaat tegen Italië, dat na twee overwinningen op België en Engeland samen met Spanje nog ongeslagen is in de poule.Op woensdag en donderdag staan voor Nederland twee cruciale wedstrijden tegen Engeland en Belgie op het programma. Deze moeten gewonnen worden om nog kans te maken op een plaats bij de eerste 4 landen van de poule. Maar eerst speelt Oranje vanavond om 22.00 uur tegen Italië.