top of page

Oranje vecht als leeuwen maar verliest van Duitsland

15 juli 2018

La Coruna - Nederland speelde vandaag in de openingswedstrijd tegen Duitsland. In de eerste helft wist Oranje lang stand te houden. Ondanks een veldoverwicht van het Duitse team bleef de stand 0-0 lang op het scorebord staan. Via counters kwam Nederland een aantal maal dicht bij een doelpunt. Verdedigend moest Oranje vol aan de bak. Het Duitse team zette Nederland volledig onder druk. Geweldig keeperswerk van "man of the match" Joey van den Dungen zorgde ervoor dat Duitsland niet tot scoren kwam. In de aanval was Cesar Boersma met individuele acties een aantal keer dichtbij het openingsdoelpunt. Toch kwam Duitsland vlak voor rust in een overtal situatie op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft het zelfde spelbeeld. Duitsland is sterker maar Nederland krijgt de betere kansen om op 1-1 te komen. Toch komt Duitsland op 2-0 na een goed uitgespeelde aanval. Een schitterende actie van Eric Boersma brengt Nederland weer terug in de wedstrijd. Een bevrijdend schot boven in de kruising laat de Duitse keeper kansloos en brengt de stand terug tot 2-1. Helaas komt Duitsland direct hierna door een verdedigingsfout in de Oranje defensie op een 3-1 voorsprong. Nederland geeft zich niet gewonnen en zet aan tot een slot offensief. Hierdoor onstaat er meer ruimte voor Duitsland. Mede door onnodige blauwe kaarten geven we de wedstrijd definitief weg. Duitsland wint met 5-1. Een geflatteerde overwinning maar gezien het veldoverwicht wel verdiend. Nederland zal zich nu moeten focussen op de wedstrijden tegen Engeland en Belgie om een plaats bij de eerste 4 in de poule veilig te stellen. Maar eerst wacht morgen het duel tegen Spanje. De spaanse inbreng van Oranje geeft dit duel een speciaal tintje.