top of page

Nederland verovert brons op WK rolhockey

Het Nederlands rolhockey team heeft een prima prestatie geleverd door op het WK-B rolhockey in Uruguay de derde plaats te behalen. In de wedstrijd om het brons werd de USA met duidelijke cijfers verslagen. Door dit resultaat promoveren de rolhockeyers weer naar de A-poule. Het WK-A wordt van 20 tot 27 juni 2015 gespeeld in Frankrijk.

In Uruguay begon Nederland niet overtuigend aan het toernooi. In de poule wedstrijden moest het team van bondscoach Marty van den Brand 2 nederlagen incasseren tegen USA (2-4) en Engeland (1-5).

 

Maar in de kwartfinale wedstrijd tegen gastland Uruguay speelde Oranje een memorabele wedstrijd. In een uitverkocht ESTADIO DE JUEGO (2000 toeschouwers) in de provinciestad Canelones wist Oranje gastland Uruguay via penalty’s te elimineren en zich verrassend te plaatsen voor de halve finale.

In de halve finale wedstrijd moest Nederland het weer opnemen tegen Engeland en ook dit keer was het Britse team met 5-1 te sterk voor Oranje.

Voor Nederland bleef er nu nog één kans over voor promotie naar de A-poule. Daarvoor moest de wedstrijd om de derde plaatst gewonnen worden. Tegenstander was wederom USA, waarvan in de openingswedstrijd nog van werd verloren. Maar dit keer liet Oranje er geen gras over groeien en speelde USA met 11-3 volledig van de baan. Een bronzen medaille en promotie naar de A-poule is hierdoor een feit..

Bondscoach Marty van den Brand: “Ik ben super trots op mijn spelers. Ondanks we het toernooi begonnen met twee nederlagen zijn we positief gebleven en er in blijven geloven. Een plaats bij de eerste drie was onze doelstelling en dat is gelukt. En super resultaat”, aldus een dolgelukkige bondscoach.

 

Eindstand WK-B te Uruguay

 

1. Oostenrijk

2. Engeland

3. Nederland

4. USA

5. Uruguay

6. Macau

bottom of page