VALKENSWAARD - Bondscoach Marty van den Brand heeft na afloop van het trainingstoernooi in Valkenswaard afgelopen weekend de selectie bekend gemaakt waarmee Nederland aan de wereldkampioenschappen rolhockey gaat deelnemen.

Joey van den Dungen (Valkenswaardse RC), Luc Vroomen (RC de Lichtstad), Cesar Vives Boersma (Igualada Hoquei Club), Eric Vives Boersma (HC Piera), Rico van den Dungen (Valkenswaardse RC),Niels Janssens (RC Brunssum), Rafael Morera Jeeninga (Club Pati Vilanova), Timo Tilborghs (Valkenswaardse RC), Tim Borrell van Campen (C.H. Palafrugell) en Django Bogers (Hoquei Lloret). Eerste reserve: Reginaldo Migalhas (Juventude Azeitonense)

De wereldkampioenschapen Rolhockey worden gespeeld tijdens de World Roller Games in Barcelona van 7 juli t/m 13 juli. Nederland is ingedeeld in de poule B van de challenge-group bij India, USA, Mexico, Macau en China

29 mei 2019 | sectie rolhockey NRB

PARAFUGELL - Voor het aankomende WK rolhockey zijn Roller One, Clyton en Skater verbonden met het nederlandsteam als materiaalsponsor. Wij zijn uitermate blij met deze ondersteuning ! Roller One zal de spelers voorzien van handschoenen en kniedekkers en Clyton zal sticks beschikbaar stellen.

Nederland komt laat opgang in openingswedstrijd tegen India

7 juli 2019 | sectie rolhockey NRB

TERRASSA - Nederland heeft de eerste wedstrijd op Roller Games met ruime cijfers gewonnen van India. Na en stroeve start waarin het niet lukte om afstand te nemen kwam de Nederlandse doelpuntenmachine pas in de tweede helft echt op gang. Bij rust was de stand 6-3 in het voordeel van Oranje. Nederland domineerde de wedstrijd maar was met name in de tweede fase slordig in de passing. India maakte het Nederland keer op keer moeilijk met onverwachte acties en combinaties. Conditioneel waren Aziaten ijzersterk en goed bestand tegen de tropische omstandigheden in het kleine rolhockeystadion in Terrassa. In de tweede helft lukte het Oranje om het klasse verschil ook uit te drukken in doelpunten, tot grote vreugde van de vele aanwezige Oranjesupporters. De eindstand was 15-6 voor Oranje. Cesar Boersma was met 8 doelpunten het productiefst. De overige goals voor Oranje werden gemaakt door Django Bogers (2), Rafael Jeeninga (2), Eric Boersma (1), Niels Janssens (1) en Timo Tilborghs (1).
De beide debutanten Tim Borrel van Campen (17 jaar) en Django Bogers (16 jaar) maakte een verdienstelijk debuut in Oranje. Morgen speelt Nederland in de tweede wedstrijd tegen USA. Deze wedstrijd is om 16.00 uur..

Na winst op USA Nederland met één been in de finale

9 juli 2019 | sectie rolhockey NRB

TERRASSA - In de tweede wedstrijd van het WK kwam Nederland in actie tegen Amerika. Nederland begon sterk aan de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechters werd USA onder druk gezet. Het overwicht voor Oranje was groot, toch duurde het tot de elfde speelminuut voordat Nederland het eerste doelpunt scoorde. Cesar opende de score voor Nederland. Na het openingsdoelpunt loopt Oranje snel uit naar een ruime 5-0 voorsprong door doelpunten van Rico, Eric en tweemaal Cesar. Oranje gaat met een comfortabele 5-0 voorsprong de laatste fase van de eerste helft in. Amerika is een fysiek sterke tegenstander waarbij opgeven geen optie is. Zij blijven altijd 200% gaan en zijn daarom het verleden al vele malen zeer lastige tegenstander geweest voor Oranje. Ook in deze wedstrijd weet USA zich op mentaliteit weer terug in de wedstrijd te knokken. Met twee doelpunten komt Amerika terug in de wedstrijd. Op het scorebord staat 5-2. Dit was tevens de ruststand.

Na rust doen de Amerikanen er fysiek een schepje bovenop. De jonge Oranje spelers worden niet in bescherming genomen door de scheidsrechters, zij laten veel, misschien wel te veel toe. Toch weet Nederland de Amerikanen het scoren te beletten, mede door fantastisch keeperswerk van Joey van den Dungen. Aanvallend weet baltovenaar Cesar Vives Boersma keer op keer voor dreiging te zorgen. In de eerste minuut van de tweede helft komt Oranje op 6-2, door alweer het vierde doelpunt van Cesar in deze wedstrijd.In het restant van de wedstrijd houdt Nederland knap stand en via een prima uitgespeelde aanval weet Django Bogers de 7-2 te scoren. Vlak voor tijd scoort Cesar de 8-2. Nederland wint ook de tweede wedstrijd op de Roller Games overtuigend. Twee rustdagen staan nu op het programma. Donderdag spelen we tegen Macau en vrijdag de laatste poule wedstrijd tegen China. Op zaterdag worden de finale wedstrijden gespeeld.

Bondscoach Marty van den Brand: "We hebben vandaag als team super gespeeld. De opdracht was om de Amerikanen van start af aan onder druk te zetten. Dat is goed gelukt. Erg knap van mijn jongens dat ze ondanks het fysieke geweld van de tegenstander overeind zijn gebleven. Op basis van snelheid en techniek hebben we de wedstrijd kunnen controleren en naar ons toe kunnen trekken. We hebben het echt als team gedaan. In de breedte zijn wij sterk, we kunnen zonder problemen door wisselen. De finale is nu echt in zicht."

Ook Macau geen partij voor Oranje

11 juli 2019 | sectie rolhockey NRB

TERRASSA - Nederland heeft ook de derde poule wedstrijd tegen Macau met ruime cijfers gewonnen. Bondscoach Marty van den Brand begon deze wedstrijd met het basisteam. Vanaf het begin werd Macau zwaar onder druk gezet. Nederland was zichtbaar een maatje te groot voor de voormalige aziatische Portugese kolonie. Desondanks duurde het nog tot de achtste minuut voordat het eerste doelpunt viel. Hierna was het verzet van Macau gebroken en kon de Oranje doelpuntenmachine op gang komen. Bij rust was de stand 10-1. Alle spelers kregen speeltijd en allemaal wisten ze ook te scoren. In de tweede helft werd de stand verdubbeld. De uitslag was 20-2. Morgen spelen we de laatste poulewedstrijd tegen China, één van de zwakste landen op dit WK. Zaterdag moet Nederland echt aan de bak in de finale.

Nederland wordt ongeslagen winnaar van de poule

12 juli 2019 | sectie rolhockey NRB

TERRASSA - Over de laatste wedstrijd van Nederland tegen China kunnen we kort zijn. Het is mooi dat een land als China aanwezig is op de Roller Games, maar om mee te doen voor de prijzen komt dit beginnend rolhockey land nog veel te kort. Nederland speelde de wedstrijd met de handrem erop, maar dat weerhield Oranje er niet van om de score flink op te voeren. Bij rust was de stand 0-22 en na het laatste fluitsignaal bleef de teller staan op 0-38. Het was mooi om te zien dat alle Nederlandse kunstrolschaatsers langs waren geweest om naar het Nederlands rolhockey team te komen kijken en aan te moedigen. Zij hebben zelf ook een druk programma, zaterdag en zondag staan de show wedsrijden op het programma. Door de overwinning op China eindigd Nederland ongeslagen op eerste plaats van poule B in de Challenger Championship. In poule A was de spanning veel groter. Op de laatste speeldag maakte Belgie en Japan nog kans om als eerste te eindigen. Belgie won de laatste wedstsrijd 8-2 van Nieuw Zeeland en was hierdoor afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd Uruguay - Japan. Door het nipte verlies van Japan (2-3) staat Belgie in de finale.
Zaterdag staat de finale op het programma in Terrassa. Nederland - Belgie blijft natuurlijk een speciale wedstrijd, zeker als het om een finale gaat. Beide teams kennen elkaar door en door. De wedstrijd wordt om 20.00 uur gespeeld.

NEDERLANDSE ROLHOCKEYERS WINNEN GOUD OP DE ROLLER GAMES

13 juli 2019 | sectie rolhockey NRB

TERRASSO - Nederland heeft gedaan wat het moest doen, door de World Challenger Championship met overmacht te winnen. In de finale was Oranje met 8-0 te sterk voor België. Een geweldig resultaat voor het jonge Nederlands team. In een uitverkochte sporthal in Terrassa maakte beide teams er een waar spektakel van tot groot enthousiasme van de vele meegereisde Nederlandse en Belgische supporters.

Nederland domineerde de wedstrijd vanaf het begin, maar België is een gevaarlijke tegenstander met een geweldige teamspirit. Zij hebben met hun inzet en gedrevenheid de zware poule A overleeft en staan terecht in de finale. Bij Nederland is topscoorder Cesar Vives Boersma één van de grote steunpilaren. Met zijn acties kan hij het verschil maken. Verder kan Oranje vertrouwen op een uitstekende doelman. Joey van den Dungen keepte een geweldige finale en wist België van het scoren af te houden. Maar ook in de breedte heeft Nederland een uitstekend niveau. Jonge spelers als Tim Borell en Django Bogers hebben aangetoond het niveau aan te kunnen en zijn een aanwinst voor dit Nederlands team. De komende jaren kunnen we alleen nog maar sterker worden en doorgroeien naar het niveau van de B-poule ! Bij rust had Nederland een 3-0 voorsprong, waarbij de 3 doelpunten werden gescoord door Cesar Vives Boersma. Ook in de tweede helft kwam Nederland niet meer in de problemen en liep het steeds verder uit door doelpunten van Cesar, Eric, tweemaal Django en Rico. Eindstand 8-0 voor Oranje.

Een trotse coach Marty van den Brand: "Wat een geweldig resultaat. Na vele zilveren en bronzen medailles hebben we nu eindelijk na vele jaren voor het eerst een gouden plak. Na het teleurstellend verlopen EK vorig jaar hebben we laten zien dat we in de Intercontinental Championship thuis horen. We hebben een jonge talentvolle groep. Hiermee moeten we verder bouwen. Ik zie de toekomst rooskleurig. Complimenten aan het team, technische staf en begeleiding. We hebben het met z’n allen gedaan."

Trotse aanvoerder Niels Janssens ontving uit handen van de voorzitter van World Skate Rink Hockey Carmelo Paniagua de beker.

Cesar Vives Boersma topscoorder van het toernooi

14 juli 2019 | sectie rolhockey NRB

TERASSA - Met maar liefst 36 doelpunten, gemaakt in 5 wedstrijden op het WK, is Cesar Vives Boersma topscoorder geworden van de Challenger's Championship. Proficiat Cesar !