top of page

Nederland met één been in de finale.


TERRASSA - In de tweede wedstrijd van het WK kwam Nederland in actie tegen Amerika. Nederland begon sterk aan de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechters werd USA onder druk gezet. Het overwicht voor Oranje was groot, toch duurde het tot de elfde speelminuut voordat Nederland het eerste doelpunt scoorde. Cesar opende de score voor Nederland. Na het openingsdoelpunt loopt Oranje snel uit naar een ruime 5-0 voorsprong door doelpunten van Rico, Eric en tweemaal Cesar. Oranje gaat met een comfortabele 5-0 voorsprong de laatste fase van de eerste helft in. Amerika is een fysiek sterke tegenstander waarbij opgeven geen optie is. Zij blijven altijd 200% gaan en zijn daarom het verleden al vele malen zeer lastige tegenstander geweest voor Oranje. Ook in deze wedstrijd weet USA zich op mentaliteit weer terug in de wedstrijd te knokken. Met twee doelpunten komt Amerika terug in de wedstrijd. Op het scorebord staat 5-2. Dit was tevens de ruststand.

Na rust doen de Amerikanen er fysiek een schepje bovenop. De jonge Oranje spelers worden niet in bescherming genomen door de scheidsrechters, zij laten veel, misschien wel te veel toe. Toch weet Nederland de Amerikanen het scoren te beletten, mede door fantastisch keeperswerk van Joey van den Dungen. Aanvallend weet baltovenaar Cesar Vives Boersma keer op keer voor dreiging te zorgen. In de eerste minuut van de tweede helft komt Oranje op 6-2, door alweer het vierde doelpunt van Cesar in deze wedstrijd. In het restant van de wedstrijd houdt Nederland knap stand en via een prima uitgespeelde aanval weet Django Bogers de 7-2 te scoren. Vlak voor tijd scoort Cesar de 8-2. Nederland wint ook de tweede wedstrijd op de Roller Games overtuigend. Twee rustdagen staan nu op het programma. Donderdag spelen we tegen Macau en vrijdag de laatste poule wedstrijd tegen China. Op zaterdag worden de finale wedstrijden gespeeld.

Bondscoach Marty van den Brand: "We hebben vandaag als team super gespeeld. De opdracht was om de Amerikanen van start af aan onder druk te zetten. Dat is goed gelukt. Erg knap van mijn jongens dat ze ondanks het fysieke geweld van de tegenstander overeind zijn gebleven. Op basis van snelheid en techniek hebben we de wedstrijd kunnen controleren en naar ons toe kunnen trekken. We hebben het echt als team gedaan. In de breedte zijn wij sterk, we kunnen zonder problemen door wisselen. De finale is nu echt in zicht."

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page