top of page

EK  - La Coruna - Spanje - 2018

NEDERLAND WINT NRB TOURNOOI

1 juli 2018 | sectie rolhockey NRB

Nederland heeft het NRB voorbereidingstoernooi in Valkenswaard gewonnen door België in de finale na penalty's te verslaan

Finale
Nederland - Belgie 1-1     (Nederland wint na penalty's)

TRAININGSWEEKEND SELECTIE NEDERLAND IN PALAFRUGELL

Palafrugell - Op weg naar het Europees kampioenschap heeft het Nederlands team een trainingsweekend gehouden in Palafrugell. Op uitnodiging van Francesc Borrell kon het Nederlandse rolhockeyteam 3 dagen lang gebruik maken van de rolschaats accommodatie in Palafrugell.  Naast de voorslectie van het NL team hebben aan dit trainingsweekend ook een 4-tal Spaanse jeugdspelers deelgenomen met Nederlandse roots. Marty van den Brand:"We hebben dit weekend de puntjes op de i kunnen zetten en een definitieve keuze kunnen maken voor de EK selectie.  Het was zeker geen gemakkelijke keuze, want met de trainingsgroep waarmee we dit weekend hebben getraind waren er meerdere opties. Deze spelers kunnen elkaar alleen maar sterker maken en richting de Roller Games van 2019 in Barcelona is dit natuurlijk alleen maar positief.

Op de foto staan de volgende spelers:
Joey van den Dungen, Luc Vroomen, Luuk Bisschoff, Rico van den Dungen, Timo Tilborghs, Erik Vives Boersma, Cesar Vives Boersma, Rafael Morera Jeeninga., Reginaldo Migalhas, Tim van Campen, Julen Maarschalkerweerd, Daniel Maarschalkerweerd en Gjango Bogers. Coach Marty van den Brand, assistent coach Xinu Doncel en gastheer Francesc Borrell

EK SELECTIE NEDERLAND

sectie rolhockey NRB

Palafrugell - Bondcoach Marty van den Brand heeft de EK selectie voor Oranje bekend gemaakt. De volgende spelers gaan de Nederlandse kleuren verdedigen op het Europese kampioenschap rolhockey voor senioren, welke van 14 tot 22 juli in A Coruna (Spanje) gespeeld gaan worden.

Joey van den Dungen (SC Bison Calenberg)

Luc Vroomen (RC de Lichtstad)

Luuk Bisschoff (Valkenswaardse Roller Club)

Erik Vives Boersma (HC Piera)

Cesar Vives Boersma (Igualada Hoquei Club)

Rico van den Dungen (SC Bison Calenberg)

Timo Tilborghs (SC Bison Calenberg)

Niels Janssens (RC Brunssum)

Rafael Morera Jeeninga (Club Pati Vilanova)

Reginaldo Migalhas (Juventude Azeitonense)

ZORGEN IN HET NEDERLANDSE KAMP

13 juli 2018 | sectie rolhockey NRB

La Coruna - De Oranje selectie is op vrijdagmiddag aangekomen in La Coruna. In de avond werd een vriendschappelijk wedstrijd gespeeld tegen een regionaal selectieteam. Na een goede nachtrust stond op zaterdagochtend een trainingssessie op het programma in Palacio de los Deportes de Riazor, om alvast te wennen aan de EK rolschaatsbaan.
In de oefenwedstijd van vrijdag heeft Eric Boersma een polsblessure opgelopen. Zaterdagochtend bleek de blessure dusdanig ernstig was dat fysio Tino Simons besloot om met Eric naar het ziekenhuis te gaan om foto's te laten maken. Het is nu wachten op de uitslag. Uiteraard hopen we dat Eric op zondag inzetbaar is als we in de eerste wedstrijd het moeten opnemen tegen Duitsland. Op de Rollergames van 2017 liep Eric ook al een ernstige blessure op aan het begin van het toernooi en was daardoor niet meer inzetbaar. Het nu wachten op de uitslag en duimen dat de blessure meevalt.
Vanavond om 19.00 uur is de openingsceremonie van het EK direct gevolgd door de openingswedstrijd tussen topfavoriet Spanje en Engeland.

ORANJE VECHT ALS LEEUWEN MAAR VERLIEST VAN DUITSLAND

15 juli 2018 | sectie rolhockey NRB

La Coruna - Nederland speelde vandaag in de openingswedstrijd tegen Duitsland. In de eerste helft wist Oranje lang stand te houden. Ondanks een veldoverwicht van het Duitse team bleef de stand 0-0 lang op het scorebord staan. Via counters kwam Nederland een aantal maal dicht bij een doelpunt. Verdedigend moest Oranje vol aan de bak. Het Duitse team zette Nederland volledig onder druk. Geweldig keeperswerk van "man of the match" Joey van den Dungen zorgde ervoor dat Duitsland niet tot scoren kwam. In de aanval was Cesar Boersma met individuele acties een aantal keer dichtbij het openingsdoelpunt. Toch kwam Duitsland vlak voor rust in een overtal situatie op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft het zelfde spelbeeld. Duitsland is sterker maar Nederland krijgt de betere kansen om op 1-1 te komen. Toch komt Duitsland op 2-0 na een goed uitgespeelde aanval. Een schitterende actie van Eric Boersma brengt Nederland weer terug in de wedstrijd. Een bevrijdend schot boven in de kruising laat de Duitse keeper kansloos en brengt de stand terug tot 2-1. Helaas komt Duitsland direct hierna door een verdedigingsfout in de Oranje defensie op een 3-1 voorsprong. Nederland geeft zich niet gewonnen en zet aan tot een slot offensief. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor Duitsland. Mede door onnodige blauwe kaarten geven we de wedstrijd definitief weg. Duitsland wint met 5-1. Een geflatteerde overwinning maar gezien het veldoverwicht wel verdiend. Nederland zal zich nu moeten focussen op de wedstrijden tegen Engeland en België om een plaats bij de eerste 4 in de poule veilig te stellen. Maar eerst wacht morgen het duel tegen Spanje. De Spaanse inbreng van Oranje geeft dit duel een speciaal tintje.

Sterk spanje overklast Nederland

16 juli 2018 | sectie rolhockey NRB

La Coruna - Nederland speelde de tweede wedstrijd van het EK tegen thuisland Spanje. Het klasse verschil tussen het jonge Oranje en de gelouterde Spaanse profs was groot. In de eerste helft wist Nederland de schade te beperken tot 6 tegendoelpunten. In de tweede helft deed Spanje er een schepje bovenop en liep de score verder op. Oranje knokte voor wat het waard was tot het einde van de wedstrijd en werd uiteindelijk beloond met 2 EK doelpunten. De eindstand na het laatste fluitsignaal van de niet al te sterk fluitende scheidsrechters was 14-2 in Spaans voordeel. De volgende wedstrijd gaat tegen Italië, dat na twee overwinningen op België en Engeland samen met Spanje nog ongeslagen is in de poule.Op woensdag en donderdag staan voor Nederland twee cruciale wedstrijden tegen Engeland en Belgie op het programma. Deze moeten gewonnen worden om nog kans te maken op een plaats bij de eerste 4 landen van de poule. Maar eerst speelt Oranje vanavond om 22.00 uur tegen Italië

DERDE NEDERLAAG VOOR ORANJE

17 juli 2018 | sectie rolhockey NRB

La Coruna - Nederland speelde een verdienstelijke wedstrijd tegen de Italianen. Ondanks de hoge uitslag geeft deze wedstrijd vertrouwen voor de komende twee duels tegen Engeland en België. In de wedstrijd kwam Italië snel op een 0-1 voorsprong. Daarna herpakte Nederland zich en in de 9de minuut kwam Oranje via een doelpunt via Cesar Boersma op gelijke hoogte. Halverwege de eerste helft kwam Italië toch weer op voorsprong. Nederland wist met veel inzet nog lang in de wedstrijd te blijven. Toch lopen de Italianen nog voor het rustsignaal uit naar een 1-4 voorsprong.
in de tweede helft krijgt Nederland na 5 minuten een penalty. Deze wordt door Eric Boersma koelbloedig verzilverd. Hierdoor staat de stand 2-4 op het scoreboard. Nederland blijft knokken voor een goed resultaat met weer een uitstekende Joey van den Dungen in het goal. Maar de wedstrijd kost veel kracht. Dan vallen er 3 ongelukkige Italiaanse doelpunten vrijwel achterelkaar in het Oranje doel. Via een mooie actie van Cesar komt Nederland nog wel terug tot 3-7 maar in het laatste kwartier van de wedstrijd geeft Italië de genadeklap. Iedereen houdt zijn adem in als Cesar Boersma met een blessure naar de kant moet. Met het oog op de komende twee wedstrijden krijgen alle spelers speeltijd. Tweede keeper Luc Vroomen weet zich te onderscheiden met enkele mooie reddingen en Reginaldo Migalhas maakt na een mooie actie het vierde oranje doelpunt. De eindstand van de wedstrijd is 4-15.

ZWARE KLAP VOOR ORANJE, VERLIES TEGEN ENGELAND

18 juli 2018 | sectie rolhockey NRB

La Coruna - De wedstrijd begon hoopvol. Na 10 minuten is de stand 2-0 in het voordeel van Oranje door doelpunten van de broers Eric en Cesar. Op karakter en mentaliteit vecht Engeland zich weer terug in de wedstrijd. 8 minuten voor het rustsignaal was de stand weer in evenwicht 2-2. Een tweede doelpunt van Eric zorgt ervoor dat we toch nog met een voorsprong de kleedkamers kunnen opzoeken. Na rust volgt een spannend en zenuwachtig duel. Het belang is groot en beide landen zijn zich hiervan bewust. Ondanks de voorsprong lukt het Nederland niet om de controle over de wedstrijd te krijgen. Gaandeweg krijgt Engeland steeds meer overwicht en het gelijkmakende doelpunt valt dan ook. Een afstandsschot wordt van richting veranderd en laat keeper Joey kansloos. 3-3. Met nog 9 minuten op de klok komt Nederland toch weer op een voorsprong. Een soloactie van Cesar zorgt voor het vierde doelpunt van Nederland. Maar in de laatste fase van de wedstrijd moet een leeg gespeelt Oranje de wedstrijd toch nog uithanden geven. De Engelsen scoren 3 keer en winnen daarmee de wedstrijd met 4-6. Deze klap komt hard aan in het Oranje kamp. We kwamen op het EK voor een plaatst bij de eerste 8 landen en dat is door deze nederlaag niet meer haalbaar. Morgen staat de wedstrijd tegen België op het programma en daarna spelen we op zaterdag en zondag wedstrijden om plaats 9 t/m 11

NEDERLAND VERSLAAT BELGIE NA EEN MOEIZAME WEDSTRIJD

19 juli 2018 | sectie rolhockey NRB

|La Coruna - Na de grote teleurstelling van gisteren moest Oranje vandaag weer aan de bak in de laatste poule wedstrijd tegen België. Onze zuiderburen staan net als Nederland nog zonder wedstrijdpunten. Belgie speelt een ongelukkig toernooi. Al in de eerste wedstrijd tegen Italië viel hun eerste keeper Damy Mertens uit met een rugblessure. Hierdoor moest de onervaren tweede keeper Toony Adriaanssen het Belgische goal tijdens het EK toernooi verdedigen. De aanwezigheid van de Belgen op een internationaal kampioenschap toernooi is positief en krijgt ook veel media aandacht. De Europese rolhockey bond, de voormalige CERH en tegenwoordig World Skate Europe Rink Hockey, gaat België en ook Nederland helpen en ondersteunen bij het verder ontwikkelen van jeugdrolhockey in beide landen. De eerste gesprekken hierover hebben in La Coruña al plaatsgevonden.
Nederland speelt een moeizame wedstrijd. Na en 2-0 voorsprong komt België verrassend terug tot 2-2. Nog voor het rustsignaal scoort Nederland driemaal waardoor de ruststand op 5-2 komt. Ook in de tweede helft speelt Oranje een zeer matige wedstrijd. De teleurstelling van gisteren is duidelijk nog niet verwerkt. Nederland vecht meer tegen zichzelf. Complimenten voor het Belgische team dat lang stand houd. Nederland wint de wedstijd uiteindelijk met 10-5. België, Oostenrijk en Nederland gaan nu verder spelen voor de plaatsen 9 tot en met 11. Oranje heeft morgen een rustdag en kan dan de kopjes weer leeg maken en de batterij opladen voor de laatste 2 wedstrijden van het toernooi

UITGERUST ORANJE  VERSLAAT BELGIE OVERTUIGEND
21 juli 2018 | sectie rolhockey NRB

La Coruna - De rustdag heeft het Nederlands team goed gedaan. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd tegen de Belgen weet Oranje nu wel snel afstand te nemen en het krachtverschil in doelpunten te vertalen. De Belgen hadden niet de luxe van een rustdag, zij moesten gisteren nog vol aan de bak tegen Oostenrijk. Deze wedstrijd eindigde verrassend in een 4-4 gelijkspel. Keeper Damy Mertens maakte zijn rentree in deze wedstrijd nadat hij alle EK wedstrijden aan de kant heeft moeten zitten met een rugblessure opgelopen in de eerste wedstrijd tegen Italië. Ook tegen Nederland stond Mertens weer in het goal. Nederland speelde een goede wedstrijd en was duidelijk een maatje te groot voor België. Bij Oranje een hoofdrol voor de sterk spelende Cesar Vives Boersma met 8 doelpunten. De overige doelpunten werden gescoord door Eric (3x), Niels (2x), Reginaldo (1) en Timo (1). De eindstand was 3-15. Morgen speelt Nederland de laatste wedstrijd van het toernooi tegen Oostenrijk.

NEDERLAND RED HET NIET TEGEN OOSTENRIJK
22 juli 2018 | sectie rolhockey NRB

La Coruna - De laatste wedstrijd van het EK toernooi speelt Nederland tegen Oostenrijk. Inzet van deze wedstrijd is de 9de plaats. In de eerste helft komen beide landen niet tot scoren. Kansen zijn er wel aan beide kanten, maar de 0-0 blijft tot het rustsignaal op het scorebord staan.
In de tweede helft komt Nederland goed uit de startblokken. Direct in de eerste minuut opent Cesar de score en nog geen minuut later volgt Eric het voorbeeld van zijn broer. Een mooie combinatie tussen Niels en Timo wordt door Eric verzilverd. Nederland weet de voorsprong niet vast te houden. In de 6de en 12 minuut scoort Oostenrijk en brengt zo de stand weer in evenwicht 2-2. De 10de teamfout van Nederland geeft Oostenrijk de mogelijkheid om op voorsprong te komen. De directe wordt benut waarna Oostenrijk met 2-3 de leiding in de wedstrijd neemt. De gebroeders Boersma zorgen er gezamenlijk voor dat Oranje weer op voorsprong komt. Eric scoort de 3-3 na een mooie individuele actie en 6 minuten voor tijd maakt Cesar via een directe vrije slag de 4-3. Met nog 4 minuten op de klok komt Oostenrijk toch weer op gelijke hoogte. Voor Nederland is een gelijkspel voldoende om de 9de plaats veilig te stellen. Oostenrijk geeft extra gas en speelt met veel risico vol op de winst. Nederland houdt in eerste instantie stand. zelfs een makkelijk gegeven penalty wordt door het hele toernooi al zeer sterk keepende Joey onschadelijk gemaakt. Toch weet Nederland het gelijkspel niet over de streep te trekken. 2 minuten voor tijd komt Oostenrijk op een 4-5 voorsprong. In de laatste minuten van de wedstrijd geven de spelers alles maar het lukt Oranje niet meer om een nederlaag te voorkomen Een teleurstellende 10de plaats is het resultaat. Het team heeft alles gegeven en vaak ontbrak het kleine beetje geluk gedurende dit toernooi. We moeten genoegen nemen met deze klassering. Binnen het jeugdige team zijn er voldoende kwaliteiten aanwezig en blijven we vertrouwen houden in deze groep.

SPANJE EUROPEES KAMPIOEN
23 juli 2018 | sectie rolhockey NRB

La Coruna - Spanje is in La Coruna Europees kampioen geworden door Portugal in de finale met 6-3 te verslaan. Bij rust was de stand 3-1 in Spaans voordeel. Het brons was voor Italie dat Frankrijk met 5-2 versloeg.